BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

26 Mart 2014 Çarşamba

BARBUNYA PİLAKİ

Hayırlı günler:)
Sayfama hoş geldiniz:))
      Blogumu  kaç gündür oldukça ihmal ettim,farkındayım :( Sayfama gelen değerli okuyucularım ve blog arkadaşlarım artık kahvaltı masamı görmekten bıkmış olabilirsiniz.Ancak bahara girdiğimiz şu günlerde soğuk algınlığı ve grip ile cebelleşiyorum.İlaç,bitki çayları hiç bir şey fayda etmiyor.Üstüme yapışıp kaldı sanki..
      Günlerdir ,taslakta bekleyen  bir yığın hazır  postlarımdan birini dahi girip atamadım.Bugün biraz daha iyiyim çok şükür ve yayınlanmayı bekleyen barbunya pilaki tarifim ile karşınızdayım.Hemen herkesin bildiği kolay ,pratik bir zeytinyağlı tarifi..Fark ettim ki evde sık pişmesine rağmen blog arşivime daha önce eklememişim.Buyrun tarife:))

   
      MALZMELER:
1 çorba kasesi barbunya,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,pulbiber
1 adet kesme şeker,
   
    ÜZERİNE:
6-7 dal maydanoz,
1 adet limon
     YAPILIŞI:
  Barbunyalar üzerini örtecek kadar su konularak 5-10 dakika haşlanır,çıkan kara suyu süzülür.Soğanlar yemeklik doğranarak zeytinyağında sararana dek kavrulur.Havuç temizlenir halka doğranarak soğanlara eklenip rengi dönüp,yumuşayıncaya kadar kavrularak salça eklenir.Barbunya,tuz ve şekerde ilave edilerek üstünü örtecek kadar su konulur.20-25 dakika kısık ateşte kaynatılarak ağzı kapalı bir şekilde piştiği kapta soğumaya bırakılır.Servis edilirken ince kıyılmış maydanoz ve limon ile servis yapılır.Afiyet olsun.

NOT:
İsteğe göre küp doğranmış patateste havuçlarla beraber katılabilir.
Limon önceden sıkılırsa barbunya beklediğinde tadı bozulur,servis anında sıkılmalı.
Mevsiminde ise 1 adet domateste doğrayabilirsiniz.

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...

HOŞÇA KALIN:))

8 yorum:

  1. Birsen'cim hani derler ya yatıya giderim barbunyaya bende yatıya giderim:)))Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Birsen çok geçmiş olsun,bu arada barbunyayayı çok severim ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. pek severim kendilerini söylesen akşam bizim masaya gelirler mi acep :)

    YanıtlaSil
  5. İnanırmısınız ,şu an da ocakta pişiyor.Yarın İstanbul'dan oğluşum gelecek ve en sevdiği yemek.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım İstanbul'da kış hiç olmadı diyebilirim barbunya yapmak aklıma bile gelmedi.. Ve çok severim.. Dışarda kar olacak ki bakliyat yapmak o zaman aklıma geliyor ihmal etmişim anlaşılan.. Canım çekti yakında bende paylaşırım inşaAllah.. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..amiin..sevgi ve muhabbetlerimi bırakıyorum :))

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...