Sayfama hoşgeldiniz.Bugün eşimin yaptığı balık yemeğini sizinle paylaşmak istiyorum.Kendisinin aşçılığı mükemmeldir:)
Sazan ilimizde daha çok Fırat nehrinden tutulduğu için olsa gerek Fırat balığı diye bilinir.Güzel temizlenip,baharatlarla ölçülü tatlandırıldığında nefis olur.
Daha önce yayınladığım odun ateşinde sacda sazan balığı tarifim için BURAYA bakabilirsiniz.
Nehir kenarında derileri soyulmuş temizlenmiş olarak eve getirilen balıklar temizce yıkanarak üstleri sık aralıklarla arkalı önlü çizilir.Sacda bol sıvı yağ kızdırılarak balıklara pulbiber,kekik ve tuz dökülerek kızartılır.
Sacdan tepsiye alınan balıklar soğurken sacda kalan balık kızartılan yağ bir kenara alınır.Saca yeniden 2 yemek kaşığı sıvı yağ konularak 1 adet kuru soğan doğranıp kavrulur,4-5 adet yeşil biber doğranarak kavurma işlemine devam edilir, 3 adet domates doğranıp eklenir.Tuz ve 1 yemek kaşığı salça ilave edilen sebzeler 5-6 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. Kızaran balıklar kılçıklarından ayrılarak temizlenir.Pişmekte olan sebzeye katılır.1 çay bardağı su ilavesi ile tatları karışana dek 5-6 dakika daha pişirilerek servis yapılır.
NOT:
Sebzelerin yerine evde hazırda konserve melemeniniz varsa saca döküp içine balık etlerini ilave edip 5-6 dakika pişirerek te hazırlayabilirsiniz.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:)
1 kez sazan tecrübemiz oldu ondada basarısız olduk eşimle :D
YanıtlaSilellerine sağlık eşinin ablacım.. güzel görünüyor..
Birsen'cim nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilBirsen sacda balık fikri çok güzelmiş hiç denememiştik ,ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilNefissssss görünüyo ama nefisss:)
YanıtlaSilTamda acıkmışken :)
Ellerine sağlık :)
Sevgiler:)
çok nefis gözüküyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım istedi :)) ailecek ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil