BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

23 Mayıs 2014 Cuma

SELMA HANIM'IN GÜNÜNDEN KARELER

Hayırlı sabahlar sevgili okurlarım,sayfama hoş geldiniz.
Bu kareler tam bir ay önce ki  arkadaş toplantımızdan ...Selma Hanım'daydık.Birbirinden güzel lezzetlerle sağ olsun bizleri ağırladı.Dikkatli takipçilerim bilir ,dikiş kursu arkadaşlarımla olan günümüz..Arşivimde anısı olsun,değişik tarifler yerini alsın ve misafir gün menüsü arayan sevgili okurlarıma da bir fikir,ışık olsun diyerek paylaşıyorum.
-Masanın genel görüntüsü-


Patates Salatası,



Ağlayan Pasta,

MİNİK PİZZALAR Poğaça hamuru şekillendirilerek üzerine kaşar ve sucuk dilimleri konulup etrafına yumurta sürülerek fırınlanır.

KEDİDİLLİ MUHALLEBİLİ YAŞ PASTA

MALZEMELER ve YAPILIŞI

1,5 kilo süt,
4 kahve fincanı un,
4 kahve fincanı şeker karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. 1 paket vanilya ve 50 gr margarin katılarak çırpılır.1 paket kem şanti ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Muhallebi ikiye bölünerek yarısı tepsiye dökülür.Üzerine kedidilleri dizilir.Kalan muhallebinin yarısı da kedidillerinin üzerine dökülür.3,5 su bardağı süt ile 1 paket hazır kakaolu puding pişirilerek muhallebinin üzerine dökülür.Hindistan cevizi ve fıstık ile süslenir.

VİŞNELİ YAŞ PASTA
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
4 adet yumurta,
1,5 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı nişasta,
1 çay bardağı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 YAPILIŞI:Yumurta ve pudra şekeri 1-2 dakika çırpılır.Diğer malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek hazırlanan karışım  eşit şekilde yayılır.170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra düz bir zemine ters çevrilir.Yağlı kağıt çıkarılır ve üzerine tekrar yağlı kağıt serilir.Rulo olarak sarılır 10-15 dakika bu şekilde bekletilir.
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER ve YAPILIŞI
3 su bardağı süt,1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı margarin muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.1 paket vanilya eklenerek 5 dakika çırpılır.Ilınınca kullanılır.
VİŞNELİ SOS İÇİN MALZEMELER ve YAPILIŞI
1 su bardağı vişne,yarım su bardağı şeker,1 yemek kaşığı nişasta Vişneleri rondodan geçirin.Bir tencereye püre haline getirdiğiniz vişneleri,şekeri ve nişastayı koyup bir taşım kaynatın.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kullanıma hazırdır.
YAŞ PASTANIN HAZIRLANIŞI:Rulo şeklinde ki pandispanyayı tekrar açıp vişneli sostan sürüp üzerine muhallebiyi sürüp tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alarak üstüne krem şanti sürüp damla çikolata ile süsleyin.Afiyet olsun...


                                                  Peçete detayı oldukça şık ve güzeldi..

    Selma Hanım'ın ellerine sağlık,gösterdiği misafirperverliği ve birbirinden nefis ikramları için kendisine bir kezde buradan teşekkür ediyorum..
    Hayat akıp giderken hakkımızdan hayırlısı ne ise daima o olsun diyelim mi sevgili okurlarım,Allah yar ve yardımcımız olsun...Hayırlı Cumalar..
                 HOŞÇA KALIN:)

10 yorum:

  1. herşey çok güzel görünüyor selma hanımın da ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika bir menü hazırlamış Selma hanım ellerine sağlık diyelim ve sizlerede afiyet olsun...hayırlı cumalar Birsencim...

    YanıtlaSil
  3. Birsencim sofra harika ,selma hanımında ellerine sağlık tarifleri aldım canım hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. hepsi harikaa.selma hanımın ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık hepsi harika olmuş afiyetler olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. selma hanımın ellerine sağlık harika bir sofra olmuş hayırlı cumalar canım

    YanıtlaSil
  7. Allah muhabbetinizi arttırsın ne kadar güzel bir masa muhabbetinizde hoştur eminim.. Ben dikiş kursumu bitiremedim bu anaokulumuzun kuruluş kermesi vardı şimdi tekrar gitsem diye düşünüyorum.. Sen sakın bırakma mutlaka bitir.. Şimdi çok pişmanım.. Dikiş paylaşımlarını merak ediyorum canım.. Allaha emanet ol.. Allah yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
  8. Canım afiyet olsun,sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Canım afiyet olsun,sevgiler....

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...