Hayırlı Cuma'lar.Cuma'nın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..Ramazan ayını geride bıraktık..Allah yaptığımız ibadet ve dualarımızı kabul etsin.Kız kardeşim Hatice'nin iftarda bizim için hazırladığı lezzetleri ve masasının fotoğrafları taslaklarda duruyordu,paylaşmak ancak kısmet oluyor.Ramazan ayı içinde arşivimde olmayan tarif olursa paylaşım yapmak istediğimi belirtmiştim.Hasan Paşa Köftesi arşivimde olmayan bir tarif bu nedenle sizlerle buluşturmak ve arşivime eklemek istedim.Masa ve menü harikaydı,çalışan bir bayan olmasına rağmen kardeşim bu menüyü yetiştirerek takdirimizi topladı,buradan bir kez daha ellerine sağlık kardeşim,her şey mükemmeldi,Allah tekrarını nasip etsin:))
Menü:
Mercimek Çorbası,
Kabak Dolması,
Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Fırın Poşetinde Tavuk Baget,
Sosisli Börek,
Hasan Paşa Köftesi,
Kremalı Etimek Tatlısı,
Karpuz,Salata
1 yumurta,
1 adet kuru soğan,
2-3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz,karabiber,kimyon malzemelerin hepsi bir kaseye alınıp 8-10 dakika yoğrularak cevizden büyük toplara ayrılıp avuç içinde çanak şekli verilerek tepsiye dizilip fırınlanır.
PATATES PÜRESİ İÇİN,
4-5 adet haşlanmış patates,
1 çay bardağı süt,
tuz ezilerek rondo ile püre haline getirilir.
ÜZERİNE:1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
SOS İÇİN,
1 yemek kaşığı salça,1 su bardağı su ile karıştırılarak fırında pişirilen köftelerin tepsisine dökülür.Köftelerin içi patates püresi ile doldurulur üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek tekrar fırınlanır.Kaşar peynirleri eriyip kızarana dek fırınlanan köfteler servis tabağına alınır.Afiyet olsun..
Selam ve dua ile..
HOŞÇA KALIN:))
masanın genel görüntüsü
Menü:
Mercimek Çorbası,
Kabak Dolması,
Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Fırın Poşetinde Tavuk Baget,
Sosisli Börek,
Hasan Paşa Köftesi,
Kremalı Etimek Tatlısı,
Karpuz,Salata
HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER ve YAPILIŞI
KÖFTESİ İÇİN,
500gr kıyma,1 yumurta,
1 adet kuru soğan,
2-3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz,karabiber,kimyon malzemelerin hepsi bir kaseye alınıp 8-10 dakika yoğrularak cevizden büyük toplara ayrılıp avuç içinde çanak şekli verilerek tepsiye dizilip fırınlanır.
PATATES PÜRESİ İÇİN,
4-5 adet haşlanmış patates,
1 çay bardağı süt,
tuz ezilerek rondo ile püre haline getirilir.
ÜZERİNE:1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
SOS İÇİN,
1 yemek kaşığı salça,1 su bardağı su ile karıştırılarak fırında pişirilen köftelerin tepsisine dökülür.Köftelerin içi patates püresi ile doldurulur üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek tekrar fırınlanır.Kaşar peynirleri eriyip kızarana dek fırınlanan köfteler servis tabağına alınır.Afiyet olsun..
HADİS-İ ŞERİF
Resulullah'a(sallallahu aleyhi vesellem)bir seferinde ,''Ey Allah'ın resulü,cennete girmeyi sağlayacak bir amel öğretirmisin?''diye soruldu.''Bol bol yedirmek,selamı yaymak ve insanlara güzel söz söylemek ,insanın bağışlanmasını sağlayan sebeplerdendir''buyurdu..
HOŞÇA KALIN:))
masad ayemekte çok çüzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım kardeşinin ellerine sağlık ne güzel bir menü hazırlamış sizlerede afiyetler olsun sevgilerimle.
YanıtlaSil