BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

29 Eylül 2014 Pazartesi

GÜN MASAM VE KAKULELİ DİBEK KAHVESİ

Hayırlı sabahlar...Sayfama hoş geldiniz sevgili okurlarım...Blog yazmak yazar arkadaşlarım bilir,çok büyük bir tutku,yoğunluktan  ara verildiği zamanlarda dahi o kadar yoğunluğun içinde kocaman bir boşluk..Daha sık yayın yapmak istesem de bazen böyle aralar maalesef oluyor..Çocukların okulu,şehir dışı seyahatleri,kışlık için hazırlıklar derken birazda tembellik yaptım galiba buluşmamız bu güne kısmet oldu:) Bayram telaşına girdiğimiz bu günlerde hepinize işlerinizde kolaylıklar dileyerek sizlerle ilkbaharın ilk günlerinden  samimi,sıcak dostlarla geçirdiğimiz  bir günden kalan masamı paylaşıyorum.





                                                                       
                                                   Masamın genel görüntüsü
Menüde:
Midye Börek,
Elmas Kurabiye,
Süt Dilimi,
Ev Yapımı Baklava,
Bulgur Köftesi,
Zeytinyağlı Yaprak Sarması,










Tabi ki en sonunda kahve ikramı vazgeçilmezimiz:)Hoş sohbetler eşliğinde içtiğimiz ve benim ilk kez deneyip çok beğendiğim kakuleli dibek kahvesi hoş aroması olan nefis bir kahve.Kuzenim Mardin ziyaretinde almış hediye getirmiş sağ olsun.Yöresel bir kahve Artuk Bey Kakuleli Dibek Kahvesi.
Dibek kahvesi,kahve çekirdeklerinin kavrulduktan sonra dibek adı verilen taş yada ağaçtan yapılmış havanlarda elle dövülerek öğütülmesi ile hazırlanan bir kahveymiş.Kahve çekirdekleri kahve değirmenlerinde öğütülen çekirdeklere nazaran biraz daha iri parçalı oluyor.Türk kahvesi pişirdiğimiz şekilde pişiriyoruz.Türk kahvesi nasıl yapılır için BURAYA bakabilirsiniz.Bol köpüklü bir kahve bu tadı denemenizi tavsiye ediyorum.


                 Hepinize hayırlı ,sağlıkla geçirebileceğiniz günler diliyorum.

                                                          Sevgiyle,HOŞÇA KALIN:))

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık masa harika görünüyor,ikramların hepsi birbirinden ala...afiyet şifa olsun yiyenlere...dibek kahvesinden bahsetmiştik seninle bir araya geldiğimizde sanki sen a 101 den alıp içiyoruz demiştin...aramadığım yer kalmadı erzincanda bulamadım,meğer Mardinden gelmiş...afiyet olsun Birsencim...Umarım yurt işini halletmişsinizdir,başarılar dilerim kızımıza...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tülin,bu kakuleli dibek Mardin'den gelen biz konuştuktan sonra:)A 101 den aldığımız Osmanlı dibek kahvesi arada gelen bir ürün ,sen uğradıkça sor ben öyle yapıyorum denk geldikçe alıyorum.2 ay gibi bir zaman oldu en son aldığım henüz gelmedi.Perşembe ürün günleri var ya o zamanlarda getiriyorlar.Ben almadım ama sagrada da varmış oraya bir bak istersen.Yurt işi misafir öğrenci olarak hallettik şimdilik bakalım ne olur sonrası,çok teşekkür ediyorum temennilerin için.Senin çocuklarına da başarılar diliyorum,Allah hepsinin yardımcısı olsun..

    YanıtlaSil
  3. Kakuleli dibek kahvesini ilk defa duydum..
    Bir kahve sever olarak denemem lazım çok yakınımızda a 101 açıldı sık sık uğruyorum temin etmeye çalışayım afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Birsencim kontrol ederim veya sağraya bakayım oraya sormamıştım...kuruyemişçileri gezmiştim...kahvehanda içtiğimiz kakuleli mi ,osmanlı mı bilmiyorum ama geçen gün eltimle içtik çok beğendim...ilgin için teşekkür ederim tekrar görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir sofra olmuş. O bol köpüklü kahvenin yanında sohbette artık kaçınılmaz olmuştur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. hepsi harika, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Harika bir sofra olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. menü harika canım.kahveyi görünce canım istedi şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba canım kakuleli dibek kahvesini ilk defa duydum masan her zamanki gibi çok güzel ellerine emeklerine sağlık blogumuz bizim hayatımızın bir parçası olmuş bağımlı mı oldum ne =)

    YanıtlaSil
  10. masadaki herşey harika görünüyor.. kakuleli kahve dikkatimi çekti, bayramda gelen misaifrler için değişik bir tad olabilir.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Kahveler harika görünüyor ben ne kadar yapsam köpüğü ikinci fincandan snra olmuyo son buluyo resmenr:( nasıl öyle hepsini köpüklü yapabilrm ya her fincan köpük aliyorm ama olmuyor malesef kahve mağduruym resmen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahveyi soğuk suya salın karıştırdıktan sonra ocağa koyun artık karıştırmayın köpürünce fincanlara köpüğü pay ederek tekrar kahveyi ocağa koyup taşmasına fırsat vermeden alıp fincanlara bölün.

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...