Ramazana yakışan en güzel içeçekler şerbetler sanırım.Reyhan şerbeti tadı ve faydaları ile sizlere tavsiye edebileceğim bir içecek.Ben saksıda yetiştirdiğim reyhanlarımdan kullandım.
Tansiyon düşürücü etkisi,eklem ağrılarına,mide şikayetlerine faydalarının yanı sıra antioksidan ve antibakteriyal etkisinin yanında reyhan;şerbeti yada salatalarda ve yemeklerde kullanımıyla da soframızda bulundurmamız gereken bir bitkidir.
REYHAN ŞERBETİ
MALZEMELER:
1 demet reyhan,
8 su bardağı su,
1 su ardağı şeker,
1 adet limon suyu,
servis yaparken buz,
YAPILIŞI:Reyhanlar dalından temizlenerek,yıkanır iri parçalara ayrılır.Sürahiye konulan reyhanların üzerine kaynar su ve şeker ilave edilir.Karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.Şeker eridikten sonra limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır.10 dakika sonra süzülerek başka bir sürahiye şerbet aktarılır.(reyhanın keskin kokusunun suya geçmemesi için fazla bekletilmezse içimi daha rahat olur.)Buzdolabında soğutularak buz parçaları ile servis yapılır.Afiyet olsun.
Sağlıkla,hoşça kalın:))
Ellerine sağlık Birsencim çok güzel olur hem tadıyla hem kokusuyla afiyet şifa olsun sizlere...hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilımmm buz gibi ne de lezzetli olur. Özellikle iftar sofralarında ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBayılıyorum yazın bu güzel tatlara. Ellerine sağlık. Miss gibi.
YanıtlaSilAfiyet olsun.