BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

29 Nisan 2016 Cuma

ŞANS KURABİYESİ(ÇİN KURABİYESİ)

     Şans kurabiyesinin doğum yeri Çin olarak biliniyor.Çinlilerin savaş yıllarında pirinçten hazırladıkları hamurların arasına kağıtları saklayarak kuşlarla iletişim yaptıkları söyleniyor.Oradan diğer ülkelere yayılarak dilekler,iyi niyetler yazılarak sürpriz bir şekilde doğum günleri,yılbaşı  gibi özel günlerde yapılabilecek 
eğlence amaçlı hoş sürprizli bir kurabiye olmuş.
Biz bu kez küçük kızımın İngilizce  öğretmeninin isteği üzerine sınıfa gönderilmek üzere kızlarımla beraber hazırladık.Tabi dilekleri küçük kızımın ödevi olduğu için  kendisi yazdı büyük kızım ise kurabiyeleri hazırladı bana süslemek kaldı:))


ŞANS KURABİYESİ




 MALZEMELER:
1 su bardağı su,
2 yumurta akı,
yarım paket vanilya,
3 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,




       YAPILIŞI:Malzemeler karıştırılarak elde edilen akışkan hamur yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşıkla yuvarlak şekilde aralıklarla  yayılır.Daha önceden ısıtılmış 140 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.Fazla kurutmadan alınarak içerisine yazılan dilekler konularak ay şeklinde katlanıp muffin kağıtlarına yerleştirilir.Üzerlerine pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN..


SAĞLIKLA,HOŞÇA KALIN:))
  

3 yorum:

  1. Daha önceden hiç duymamistim, ama dediginiz gibi doğum günlerinde güzel bir tercih olabilir. Sevgiler. ;)

    YanıtlaSil
  2. Ailece yapıldığı için daha lezzetli ve güzel olmuştur. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Dilerim arkadaşlarına şans getirsin kuzunun etkinliği.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Çok eğlenceli güzel bir kek olmuş,kızların ellerine sağlık,ayrıca çok da değişik bir fikir kullanmak isteyenler için ,sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...