BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

6 Ağustos 2017 Pazar

FINDIKLI PASTA

        Sayfama hoş geldiniz.
   Uzun aralar verdim bloguma ama sayfa istatistiklerimden takipte kaldığınızı ve gönderdiğiniz maillerden sayfamı güncel tutmam yönündeki isteklerinizi görmek beni çok duygulandırdı teşekkür ederim hepinize.
  Bugün sizleri aslında sıklıkla yaptığım ama bloğumda daha önce  hiç paylaşmadığımı fark ettiğim  nefis bir tarifle buluşturayım, ne dersiniz...Öyleyse buyurun Fındıklı Pasta tarifine...

                                                     FINDIKLI PASTA:




MALZEMELER:4 yumurta,1 su bardağı şeker,2 su bardağı nişasta,2 yemek kaşığı un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu.Verilen malzemeler karıştırılarak margarin yada tereyağı ile yağlanmış kare fırın tepsisine yayılır.170 derecede kontrollü pişirilir.Soğuyunca üzerine  1 su bardağı süt dökülür.

KREMASI:
2 paket kakaolu fındıklı puding üstündeki tarife göre pişirilerek yarısı kekin üzerine dökülür.Fındık içi serpilir.Kakaolu bisküvi dizilir.Kalan puding bisküvilerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.Dolaba kaldırılıp iyice soğuması sağlanan pastaya 2 paket kremşanti hazırlanarak dökülür.En üste yine fındık parçacıkları serpiştirilerek servis yapılır.Afiyet olsun.




                                                                                                   
                                                     Sağlıkla,Hoşça kalın:)

2 yorum:

  1. Ellerine sağkık Birsencim afiyet olsun sizlere...hoşgeldin sayfana burası anavatanımız sosyal medya geçici burası kalıcı bol paylaşımlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tülincim,doğru söylüyorsun arkadaşım inşallah bundan sonra uzun aralar vermeden bol paylaşımlarda bulunabiliriz.

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...