MALZEMELER:
2 kilo süt,
1 su bardağı pirinç,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 bardaktan biraz az şeker,
1 yumurta sarısı(üzeri için).
HAZIRLANIŞI:
1 su bardağı pirinç yıkanarak tencereye konulur,2 su bardağı su ilave edilerek pişirilir.Pirinçler suyunu çekince süt ,nişasta ve şeker ilave edilir.(Nişastanın topaklanmaması için süt soğukken nişastayı sütle karıştırıp ilave etmeliyiz.) 10 dakika kadar pişirdikten sonra güveçlere veya ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırılarak üstlerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.Yaklaşık 20-25 dakika fırınlanan sütlaçlar biraz ılındıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakılır.Servis edileceği zaman üstlerine bol fındık içi dövülerek serpiştirilir ve sızma bal ilavesi ile muhteşem olur.
Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......