MALZEMELER:
800 gr lık 1 paket hazır baklavalık yufka.
200 gr ceviz içi,
2 çay bardağı sıvı yağ(yufkaların araları için)
250 gr margarin veya tereyağı,(üzeri için)
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su ,
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Fırın tepsisi yağlanır.Yufkalar 3 yaprakta bir arası yağlanarak serilir.Yufkalar yarı olunca arasına ceviz içi serpilerek kalan yufkalar aynı şekilde bitirilir.Dilimlendikten sonra,
tepsinin üzerine 250gr tereyağı veya margarin eritilerek dökülüp,fırınlanır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır.
Bir tencerede şerbeti hazırlanarak tepsi soğuduktan sonra şerbeti ılınınca dökülür.
Bir kaç saat şerbetin çekmesi için dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Bu tarifimi sevgili MUTFAK İNCİSİ arkadaşımın Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum.
çok seviyorum ev baklavasını hazır yufkayla tadı ev yapımı gibi oluyor mu acaba:)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgilerimle...
Vaktim olsa da yapsam..çok güzeldir ev baklavası ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus
YanıtlaSilŞimdi sayfana gelince bu nefis görünümlü baklavayla karşılaştım :) ya öyle yapmak istiyorumki anlatamam. Ellerine saglık insan alıp yemek istiyor..
YanıtlaSilhep denemek istemişimdir acaba nasıl olacak diye ama bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık canım,güzel görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tarifin harika formumuzu korumak ne kadar zor.
YanıtlaSilO tepsi benim yanımda olacak ben onu aç karnına doyumluk en fazla üçgünde yerim bitiririm başka türlü tad alamam. Özellikle cevizli baklava favorim ellerine emeğine sağlık..
Görüntü süper,ellerin dert görmesin,sevgiler.
YanıtlaSilharika görünüyor harika bayılırımmm.. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBazen Allah razi olsun bu hazir baklavalik hamuru cikarandna diyorum. Ne de guzel etmisler..
YanıtlaSilCok isime yariyor. Tane tane yaprak yaprak gozukuyor canim eline saglik olsun..
Baklavalık yufkayı ben de çok seviyorum.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım ev baklavasına..nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilohh soğuk kış günlerinde tatlı en güzelii valla en iyisini yapmışın canım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilsevgiler...
harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
denemeliyim bunu hic yapmadim henüz :-)
YanıtlaSilafiyet olsun..
Ev baklavası favorimdir ama hiç yapmayı denemedim doğrusu...
YanıtlaSilHazır yufkalarla yapmak kolay mı diye deneyeceğim mutlaka...
Ellerine sağlık...
Bayılırım bayılırım. Şerbetli tatlıları çok seviyorum. Belli harika olmuş. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilben bir şey sormak istiyorum baklavayı önce kesiyor sonramı yağı haşlayıp üstüne döküyoruz , yoksa sadece ertiyormuyuz yağı kızdırmıyormuyuz? ne zaman dilimliyorduk unuttum:))
YanıtlaSil