BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

1 Şubat 2012 Çarşamba

HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN BAKLAVA



   
 MALZEMELER:
800 gr lık 1 paket hazır baklavalık yufka.
200 gr ceviz içi,
2 çay bardağı sıvı yağ(yufkaların araları için)
250 gr margarin veya tereyağı,(üzeri için)
    ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su ,
1 tatlı kaşığı limon suyu
            YAPILIŞI:
    Fırın tepsisi yağlanır.Yufkalar 3 yaprakta bir arası yağlanarak serilir.Yufkalar yarı olunca arasına ceviz içi serpilerek kalan yufkalar aynı şekilde bitirilir.Dilimlendikten sonra,
    tepsinin üzerine 250gr tereyağı veya margarin eritilerek dökülüp,fırınlanır.
   180 derece önceden ısıtılmış fırında20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır.
   Bir tencerede şerbeti hazırlanarak tepsi soğuduktan sonra şerbeti ılınınca dökülür.
       Bir kaç saat şerbetin çekmesi için dinlendirildikten sonra servis yapılır.
    Bu tarifimi sevgili MUTFAK İNCİSİ arkadaşımın Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum.

18 yorum:

  1. çok seviyorum ev baklavasını hazır yufkayla tadı ev yapımı gibi oluyor mu acaba:)

    ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Vaktim olsa da yapsam..çok güzeldir ev baklavası ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım harıka olmus

    YanıtlaSil
  4. Şimdi sayfana gelince bu nefis görünümlü baklavayla karşılaştım :) ya öyle yapmak istiyorumki anlatamam. Ellerine saglık insan alıp yemek istiyor..

    YanıtlaSil
  5. hep denemek istemişimdir acaba nasıl olacak diye ama bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık canım,güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim tarifin harika formumuzu korumak ne kadar zor.
    O tepsi benim yanımda olacak ben onu aç karnına doyumluk en fazla üçgünde yerim bitiririm başka türlü tad alamam. Özellikle cevizli baklava favorim ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Görüntü süper,ellerin dert görmesin,sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor harika bayılırımmm.. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Bazen Allah razi olsun bu hazir baklavalik hamuru cikarandna diyorum. Ne de guzel etmisler..
    Cok isime yariyor. Tane tane yaprak yaprak gozukuyor canim eline saglik olsun..

    YanıtlaSil
  10. Baklavalık yufkayı ben de çok seviyorum.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. bayılırım ev baklavasına..nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. ohh soğuk kış günlerinde tatlı en güzelii valla en iyisini yapmışın canım ellerine sağlık:))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. denemeliyim bunu hic yapmadim henüz :-)
    afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  16. Ev baklavası favorimdir ama hiç yapmayı denemedim doğrusu...
    Hazır yufkalarla yapmak kolay mı diye deneyeceğim mutlaka...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Bayılırım bayılırım. Şerbetli tatlıları çok seviyorum. Belli harika olmuş. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  18. ben bir şey sormak istiyorum baklavayı önce kesiyor sonramı yağı haşlayıp üstüne döküyoruz , yoksa sadece ertiyormuyuz yağı kızdırmıyormuyuz? ne zaman dilimliyorduk unuttum:))

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...