BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

24 Temmuz 2012 Salı

İFTAR MENÜLERİ-5-


    Ramazan-ı Şerif 5.günü menü önerisi:
Gendime Çorbası,
Karışık Yaz Türlüsü,
Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Su Böreği,
Salata,
Şeftalili Muhallebi
                                                 
         
                GENDİME ÇORBASI
         
      MALZEMELER:
1 Kase gendime(aşurelik buğday),
1 çay bardağı haşlanmış veya suda bekletilmiş kuru fasulye,
1 adet kuru soğan,
2 yemek kaşığı yağ,
nane,
dereotu,
maydanoz,
kekik,
tuz,
Ayran,
(Arzuya göre haşlanmış et ve et suyu kullanılabilir)
             YAPILIŞI:
     Gendimeler yıkanarak,suda bekletilen  fasulyelerle beraber tencereye konularak 8 bardak su ilave edilerek pişirilir.Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı yağda soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.nane,kekik,ince kıyılmış maydanoz,,dere otu ilave edilerek Pişen gendimelerin üzerine yarısı dökülür.Tuzu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
   Ateşten alınarak,ayranı azar azar ve sürekli karıştırarak katılır.Üzerine tavada ayırdığımız karışım katılarak karıştırılır.Servise hazırdır.
   Sıcak içilebileceği gibi  en çok soğuk içilmesi tercih edilen bir çorbadır.(soğuk içilecekse et ve et suyu kullanılması önerilmez)
                       
                           KARIŞIK YAZ TÜRLÜSÜ
             
            MALZEMELER:
300 gr fasulye,
2 adet patates,
2 adet patlıcan,
2 adet kabak,
1 çay bardağı bezelye,
1 çay bardağı bamya,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 adet kapya biber,
100 gr kıyma ,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz,pul biber
               YAPILIŞI:
   Tencereye zeytinyağı konarak soğanlar kavrulur,kıyma eklenerek suyu salıp çekene dek kavrulduktan sonra sırası ile biberler,domates,kabak,patates,patlıcan ve fasulye,bamya ve bezelyeler eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Sebzelerin rengi değişene dek kavurduktan sonra salçası ve tuzu,pul biberi de eklenerek malzemenin üstünü hafif örtecek kadar su eklenir.Kaynara çıktıktan sonra 20 dakika ağır ateşte pişirilir.                      

                                        ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ
                    
          MALZEMELER:
3adet şeftali,
yarım su bardağı pudra şekeri,
1 litre süt,
3 çorba kaşığı un,
1,5 çorba kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
1 bardak şeker,
üstü için 1 adet şeftali,
1 çay bardağı ceviz içi
                        YAPILIŞI:
   Şeftaliler yıkanarak altlarından artı şeklinde kesikler atılarak kaynar suda 7-8 dakika haşlanır.Soğuk suya alınarak kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak pudra şekeri eklenip el mikseri ile çırpılarak püre haline getirilir 3-4 dakika pişirilir.
    Un,nişasta ve şeker süte azar azar ilave edilerek( topaklanmaması için)sürekli karıştırılarak kaynara çıkarılır 2-3 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınarak şeftali püresi ilave edilerek vanilya karıştırılıp mikserle çırpılır.
     Kase veya kuplara paylaştırılarak üzerlerine şeftali dilimleri ve ceviz içi serpiştirilerek 3-4 saat dolapta soğuduktan sonra servis yapılır.
                                 HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

10 yorum:

  1. elinize sağlık, bereketli iftarlar...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık ..sen böyle güzel menüler hazırladıkça ben her akşam size gelmek istiycem:))

    YanıtlaSil
  3. Menüler çok güzel ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Ablacim en cok muhallebiyi cekti canim..Seftalili tatlari cok severim hayirli iftarlar ablacim.

    YanıtlaSil
  5. Menüler çok güzel olmuş,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. nefis bir menü ellerinize sağlık hayırlı iftarlar:))

    YanıtlaSil
  7. hepsi nefis ama bende şeftalili muhallebiyi isterim :) hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  8. Şeftalili muhallebi tarifini aldım canım .
    Menü çok güzel , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  9. Canım yine harika bir menü ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. harika olmuş yine döktürmüşsün ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...