BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

30 Ekim 2011 Pazar

SU BÖREĞİ...





       SU BÖREĞİ..
                                  MALZEMELER VE YAPILIŞI:
 4 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz,
 Aldığı kadar un
Verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.14 tane bezeye ayrılıp kolay açılması için biraz dinlendirilerek tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır.Tepsi yağlanarak ilk açılan yufka tepsiye serilir.Diğer yufkalar ise temiz bir sofra bezinin üzerine açılarak tek tek serilir.Hamuru açmaya başlarken yufkaları haşlayacağımız suyu da bir taraftan ocağa koyarsak zamandan kazanmış oluruz.Kaynayan suya bir yemek kaşığı tuz ilave edilerek ikiye böldüğümüz yufkaları haşlayıp,
soğuk su koyduğumuz kaba alıp daha sonra ters çevirerek kullandığımız süzgeçte sularını süzerek tepsiye dizeriz.Her yufka katının arasına 1 yemek kaşığı yağ gezdirerek 7 yufka olunca ara içini sermeliyiz.( İÇ malzeme için;bol maydanoz temizlenerek ince ince kıyılır.Arzuya göre beyaz peynir,lor yada çökelekle harmanlanarak ara iç hazırlanır)Bir tepsilik börek için 1 su bardağı zeytinyağı yufkaların ara katlarına kullanılır.
Kalan 7 yufkada aynı işlemden geçirilir.En son yufkanın üstü de yağlanır.Tepsi 200 derece e yaklaşık 45 dakika fırınlanır.
  Daha önce haşlama su böreği yapmamış olan okuyucularıma faydası olur diye resimlerle aşamaları anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.Afiyet olsun..




Sağlıkla,HOŞÇA KALIN:))




                                                              

4 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım ne güzel anlatmışsın

    YanıtlaSil
  2. Süpersiniz ben sizden öğrendiklerimi fırsat bulunca yapmayı düşünüyorum ama dikiş kursuna başladım pek zamanım olmuyor ama takipteyim..
    Allah'a emanet olun..

    YanıtlaSil
  3. İlk fırsatta denemek istediğim, oldukça zahmetli bir börek. Ama siz o kadar pratik anlatmışsınız, gerçekten hemen yapasım geldi.Bayramda oğlum Amerikadan gelecek, galiba üşenmeyip yapacağım.
    Anlatımınıza sağlık, elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...