BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

19 Ekim 2011 Çarşamba

EVDE YOĞURT YAPIMI:






   BEN EVDE YOĞURT YAPARKEN SÜTÇÜDEN ALDIĞIM AÇIK SÜTÜ KULLANIYORUM.PASTÖRİZE SÜTLER YOĞURT YAPIMI İÇİN ELVERİŞLİ DEĞİL.SÜTÜ KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA 5-6 DAKİKA KÖPÜĞÜNÜ KAŞIK YARDIMI İLE SAVURARAK SÜREKLİ KARIŞTIRMAK SURETİ İLE BİR GÜZEL KAYNATIRIM.DAHA SONRA SÜT ILINMAYA YAKIN MAYALARIM. SÜTÜN SICAKLIĞINI TERMOMETRENİZ VARSA 42-43 DERECE İKEN YOKSA PARMAK İLE ÖLÇEREK MAYALAYABİLİRSİNİZ. BEN PARMAĞIMI SÜTE DALDIRIP ISISINI KONTROL EDEREK YAPIYORUM.ÇOK ILIK VEYA ÇOK SICAK OLMAMALI BU YOĞURDU SULU YAPAR.1 LİTRE SÜTE 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURDU ÖLÇÜ ALARAK TENCERENİN KENARINDAN YOĞURDU BIRAKIRIM.ÜZERİNE  KAPAĞINI KAPATIP,TENCERENİN YANLARINI ISI KAYBI OLMAMASI İÇİN SOFRA BEZİ İLE SARARAK ÜSTÜNÜ DE TEKRAR KALIN BİR ŞEYLER ÖRTÜP 5 SAAT BEKLETTİKTEN SONRA ÖRTÜLERİ AÇIP TENCEREYİ SARSMADAN BUZDOLABINA KOYARIM.AKŞAM ÜSTÜ MAYALAR GECE DOLABA KOYARSANIZ,SABAHA KADAR DOLAPTA BEKLEYEN YOĞURT SIKILAŞIR.BEN ÖYLE YAPIYORUM.ZİRA MAYALANINCA HEMEN KULLANMAYA BAŞLARSANIZ SULANIR.EN AZ 4-5 SAAT BEKLETİP SONRA YOĞURDUMUZU KESMELİYİZ. İLK KAŞIĞI ALDIKTAN SONRA TENCEREDE KALAN YOĞURDU HAFİF KARIŞTIRIRSAK SULANMASININ ÖNÜNE GEÇERİZ.
   YOĞURDUN KAYMAĞINI ALARAK KAHVALTIDA BAL VEYA REÇELLE YİYEBİLİRSİNİZ.ÇOK GÜZEL İKİLİ OLUR.
    EV YAPIMI YOĞURT DAHA SAĞLIKLI ,KATKISIZ OLDUĞU İÇİN TERCİHİMDİR.SİZLERİNDE YAPMIYORSANIZ EĞER DENEMENİZİ KESİNLİKLE ÖNERİRİM.
                            HOŞÇA KALIN:))

8 yorum:

  1. benimde arada sütçüden süt alıp yaptığım oluyor ancak ev halkı hazırı pek beğeniyor:)) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ilk evlendiğim zamanlarda yoğurdu hazır alırdım.oğlum olduktan sonra kendin mayaladım.içine de cam rede ile muz ,elma rendeler paşama yedirirdim. şimdi yine hazıra döndüm ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ohh,varmı kendi el emeğin ile yaptığın yoğurdun lezzeti gibisi..
    :)
    ellerine sağlık canısı..
    afiyet bal olsun..
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık bende ev yapımı ürünleri çok daha sağlıklı buluyorum..

    YanıtlaSil
  5. elinize saglık ew yapımı gibisi yoktur.:)

    YanıtlaSil
  6. bende eskiden yapardım keşke yine yapsam..onun tadı bambaşka....annem yapar halada bayılırım....bak heveslendirdin beni....süt alır almaz yapayım bende...:)ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. İyi akşamlar, ellerinize sağlık. Yoğurdu bende evde yapıyorum en son değişik boylardaki kavanozlara mayaladım, kullanılması daha kolay oldu.
    Afiyetle tüketin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık.Yemek yapmak keşke biraz daha kolay olsa :)
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...