ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMELER:
750 gr taze bakla,
5-6 dal yeşil soğan,
2 adet yeşil sarımsak,
yarım çay bardağı limon suyu,
1 tatlı kaşığı nişasta,
yarım demet dereotu,
1 adet domates ,
1 çay kaşığı şeker,tuz,pul biber,
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Baklalar yıkanarak kılçıkları temizlenir.2 yada 3 e kırılarak limonlu ,unlu suya konulur.( kararmaması için)Soğan,sarımsak,rendelenmiş domates tencereye doğranır.Baklaların suyu süzülerek tencereye eklenir .
1,5 su bardağı suda 1 tatlı kaşığı nişasta eritilerek baklaların üzerinden dökülür zeytinyağı ,tuzu ,biberi konularak tencerenin kapağı kapatılır.Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 40-45 dakika da pişirilir.Ateşten almaya yakın limon suyu ve dereotu ilave edilir.
Tencerenin kapağı açık pişirmeyin baklalar kararmasın .Pişirilen tencerede ılınması beklendikten sonra yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
oyyyy pekk güzelll görünüyoor.:)
YanıtlaSilşimdi kendi bahçenden toplamışsındır sen bu baklaları canısı..
organikk enn doğalındann...ohh miiisss mis.:)
ellerine sağlık canım..
öpüyorum.
çok severim..ellerine sağlık,çok nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor,çok severim yoğurtlu harika bir yemek:)
YanıtlaSilEn sevdiğim lezzetlerden biri,ellerine sağlık...
YanıtlaSil''özlettin kendini''bu sanal âlemde kulağa çok hoş gelen sözler ben blog yazılarımı yazarken ne kadar yorum alır diye hiç düşünmüyorum ama şurası bir gerçekki ne kadar gidersen okadar geliniyor çok nadirende böylesine ''özlettin kendini'' diyenler çıkıyor çok teşekkürederim benimde nerede acaba diyebileceğim birkaç isimden birisin sevgili arkadaşım :)
YanıtlaSilbakla yemeğini senede bir kez yerim onuda çok severek yerim ellerine sağlık,sevgilerimle.
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbu mevsimde en güzeli valla :)
Canim cok guzel gorunuyor AMA Ben sevemedim sevemiyorum nedense:( ellerine saglik :)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık eşim bayılır baklaya ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel tarif etmişsin ellerine sağlık çokda güzel görünüyor :)
YanıtlaSilbayılırım tam zamanı bol bol yapıp yemek gerek.eline sağlık canım..
YanıtlaSilEşim çok sever ve sık yaparım..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Neifss görünüyor.
Ne güzel olmuş rengi. kararmaması için kapağı açık pişiriyoruz demek, bilmiyordum bu püfü.. sağolasın canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilgeçen gün bakla aldım...bir kısmının içini çıkarıp enginarla pişirdim ilk kez, fena olmadı :)...ama anladım ki benim damak tadıma pek uygun değil bu şekli :)
YanıtlaSilkalanını da böyle pişircem, çok severim bol dereotlu ve yoğurtlu
ellerine sağlık Birincim...
Baklayı çok seviyorum canım ya :) ve kendime şaşıyorum eskiden hiç yemezdim. Şimdi bir seferde nerdeyse iki tabak bile yiyebiliyorum :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bol dereotlu bayılırım. Nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine emeklerine saglık......
YanıtlaSilBaklayı ok sevmesek te faydalı olduğu için senede bir iki defa yaparız mutlaka. İç baklayı enginarla birlikte daha çok yiyoruz :) Afiyet şifa olsun canım :)
YanıtlaSilbiz buna karabakla deriz severim ama 2 defa denedim hiç beğenmedim ya ben beceremedim ya da başkasının yaptığı hoşuma gidiyor, yani senin yaptığın olsa yerdim şimdi afiyet olsun canım
YanıtlaSilyanına da yoğurt ohhh süper
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
ben seviyorum ancak bizim evde yenmiyor :(( ellerine sağlık...
YanıtlaSil