MALZEMELER:
2 Su bardağı nohut,
250 gr kuşbaşı et(kemikli parça etle de yapılabilir),
1 yemek kaşığı salça,
1 adet kuru soğan,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
tuz,
Dilerseniz nohutu haşlayıp süzüp kullanabilirsiniz.Ben genelde nohutu temizce birkaç su yıkar akşamdan ıslağa koyduğum suyla da pişiririm.Böylece protein ve vitamin kaybı olmaz.
Düdüklü tencereye bütün malzemeler (tuz hariç) konur.Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirilir..Tencerenin kapağı açıldıktan sonra tuz ilave edilerek karıştırılır,bir taşım daha kaynatılarak servis edilir.(tuz pişerken hem eti hemde nohutu sertleştireceği için sonradan ilave edilir.)Acılı sevenler yerken pul biber ilave edebilirler..
NOT:Bu şekilde pişirilirse suyuna dikkat edilmeli,çünkü nohut haşlanırken su çeker direk pişirdiğimiz için olacak su kaybı dikkate alınmalı.İyi pişirilen nohut yemeği sindirime yardımcı olur.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ben yoğunluğumdan fırsat bulup yayın yapamadım..
YanıtlaSilAllah'a emanet Ol..
Kışın enerji yükleyecek harika bir yemek,ellerine sağlık,sevgiyle kal:)
YanıtlaSilElinize sağlık.Kışın baklagil tüketimi artıyor.Nohut yahni'de en sevilenlerden.Sevgiler.
YanıtlaSilkışın en güzel yemeklerinden biri, ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilkışın mis gibi yanına da pilav:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilNohut yemegini çok seviyorum hatta bizde dün bitti :) ellerinize saglık..
YanıtlaSilKışık baklagiller arasında tek geçerim nohutu,bayılırım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Ben nohutu çok seviyorum ama eşim ve kızım sevmediği için çok pişirmiyorum :( Sizinkinden canım çekti hemen yapacağım. Artık yemezlerse yumurta kırarlar :))
YanıtlaSilNohut yemeğini cok severim tarifinin aynısını yapmisim tesadufen ellerine saglik ;)
YanıtlaSil