BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

13 Şubat 2012 Pazartesi

PAZAR KOŞUŞTURMALI GEÇTİ..

 

Pazar kahvaltımız...




Pazar günü oldukça koşuşturmalı geçti.Oğlumun okulu bugün başlıyor dün onu yolcu ettik.Otobüs saati  her zamanki gidişine göre biraz erken bir saate oldu.Koşuşturma,hüzün karışık duygular içinde uğurladık.Kar kış malum,yolu sıkıntı ettim ama çok şükür otobüs vaktiyle gitti.Bu sene bütünleme sınavlarına kaldığı için geç geldi haliyle tatili az sürdü.Bazı çocuklar hiç gitmemişler öylece yurtta geçirmişler günlerini onlar için üzüldüm.Yolları uzak olunca ,karda kışta 1 haftalığına gitmemişler.Onlar 
için de bir şeyler hazırladım gönderdim evlerini özlemişlerdir diye.Tarifleri daha önce blogumda olan şeyler olduklarından resim ve tarif koymuyorum.
    Oğluma kaşkol,eldiven ve bere ördüm onları sizlerle  paylaşayım . Nako Rekor eldiven ve şapkanın ipleri ..Kaşkol da ise Nako Astra kullandım selanik örgü ile ördüm.El örgüsünü pek beğenmez kaba duruyor falan der ama bunları pek sevdi gidene kadar hemen her gün taktı ve yanında götürdü.

   
Yapmak isteyenler için tarif edecek olursam ;eldiveni 40 ilmek ile başladım 4 parmak genişliğinde  2 ters 2 düz lastik örgü ördüm son sırasında 10 ilmek ara ara artırdıktan sonra 3 parmak  genişliğinde düz örgü ile devam ederek baş parmak yerini ayırt ettim 2 parmak genişliğinde düz örgüye devam ederek diğer parmakları ayırarak ördüm.5 li çorap şişi ile ördüm çok kolay oldu.


 
  Bere 100 ilmek başladım.Lastik örgü 2ters 2 düz ördükten sonra gri ve siyah ile 2 parmak genişliğinde sıra sıra devam ettim.6. ve 7.renk değiştirdiğim sıralarda ilmek eksiltmeye başladım .Sonunu yine 2 ters 2 düz lastik örgü ile 3 parmak genişliğinde ördüm.İlk sırası ilmek sayısı 40 a düşmüştü örerken sıra başlarında 1er ilmek kestim.Son sırada bütün ilmekleri kesip büzerek  ortasına ponpon yapıp diktim.


 Kaşkolu da 40 ilmek başladım 1,5 metre Selanik ördüm.Siz istediğiniz uzunluğa kadar örebilirsiniz ama en olarak 40 ilmek kesinlikle tavsiye ediyorum tam ayarında oldu çünkü.
         Uç kısımlarına da aynı ölçüde iplerle tığ yardımı ile saçak geçirdim.
               Basit örgüler bunlar eminim çoğunuz yapabilirsiniz ama örgüye yeni başlayan arkadaşlarımız olabilir onlar için detaylı anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.
         Hepinize  haftanın ilk  gününe başlarken mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum.Sevgiyle kalın..

22 yorum:

  1. güzel yürekli arkadaşım benimmm..
    nasıl sevinecekler şimdi o yavrular gönderdiklerini görünce kimbilir.
    yüreğine emeğine sağlık.
    kuzucuğunada sağlıcakla kavuş inşallah.
    huzurlu haftalar canım.

    YanıtlaSil
  2. bu arada kahvaltı masan pek bir bereketli maşallah...
    afiyet şeker olsun canım..

    YanıtlaSil
  3. keşke yakın olsaydık,bana da örgü öğretirdin ne güel..
    büyük bir heves var örgüye ama ne mümkün.
    beceri yok:)
    sevgilr

    YanıtlaSil
  4. yurtta kalanlar için gönderilen yiycekler büyük nimet :)) örgülerde çok güzel görünüor elleriniz dert görmesin :))sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. merhaba, kahvaltı sofran harika görünüyordu ellerine sağlık :)))
    sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Birincim ne kadar güzel bir kahvaltı sofrası, oglun eminim güzel duygular içinde ayrıldı evden. Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin. Şapka takımı harika olmuş, hani hazır gibi derler ya aynen öyle. Hiç örgü oldugu belli olmuyor ellerine saglık.

    Ayrıca Allah kavuştursun diyeyim. Arkadaşları çok sevinicekler bence :)

    YanıtlaSil
  7. Seni izlediğimi sanıyordum ben ama izlemiyomuşum :( Acaba geçen gün temizlik yaparken ( hani en son bloglarına 11 ay 12 ay önce uğrayan izlediğim bloggerlar varya,onları silerken senidemi sildim yanlışlıkla acaba diye düşündüm bir an) ama sen daha iyi bilirsin ilk kezmi izlemeye alıyorum seni ben...Hatırlatman iyi oldu sevindim buna,148.izleyicin oldum hayırlı uğurlu olsun bakalım :)
    çok özür dilerim canım,inşallah bu gecikmeyi telafi ederim,,,güzel gönlün dert görmesin,selamlar...

    YanıtlaSil
  8. merhaba;
    kahvaltı sofran süper görünüyor.orda olmak vardı.bende b aralar örgüye merak salmış biri olarak sapkaya bayıldım.ne güzel anlatımlı yazmışsın çok işime yarıyacak teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Allah kavuştursun canım.Yurttakiler gönderdiklerini görünce bayram etmişlerdir.Allah razı olsun senden canım .ellerine sağlık herşey harika görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Tatli kosturmaca olmus her halde.. Sofra da masalah harika olmus..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Selamlar arkadaşım oglun inşallah hayırsıyla gitmiştir yurduna yerleşmiştir tatil başlarken çok güzel fakat biterken hüzünleniyoruz benim kızımda siirt kurtalanda ögretmenlik yapıyo arkadaşım kahvaltı sofran çok güzel atkı bere eldivende harika ellerine saglık canım ogluşun sıcak sıcak giysin

    YanıtlaSil
  12. kahvaltı masası mı aman allahım hemen geliyorum:)) allah evinizin bereketini hiç azalmasın cnm
    örgülerinde pek güzel ellerine saglık

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım hem sofra hem örgüler harika

    YanıtlaSil
  14. Allah hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin..
    Kahvaltı sofrası iştah kabartıyor..
    Ellerine sağlık canım..
    Şapka ve eldivelerde çok güzeller..
    Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık.Sofran çok güzel,örgülerin de öyle.Oğlun için de allah kavuştursun canım.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. sofrada ördüğün herşeyde .
    çok güzel olmuş canım,paşan güle güle kullansın..
    bende kardeşime giderken yolluk birşeyler hazırlıyorumi,evdeki arkadaşlarıyla silip süpürüyorlarmış,özlüyorlar tabi ev yapımı yemekleri.
    allah zihin açıklığı versin hepsine..

    YanıtlaSil
  17. hayırlı akşamlar arkadaşım çocukların sana birincisin demekte haklılar ellerine sağlık emeğine sağlık:))

    YanıtlaSil
  18. allah kavuştursun. acılarını, yokluklarını yaşatmasın inşallh.

    sıcacık giysin ördüklerini de ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Annelik bu her daim onlara birşeyler yapıp yollama heyecanı...Allah kavuştursun, güzelliklerle gitsin, gelsin.

    YanıtlaSil
  20. Canım Allah kavuştursun tez zamanda inşallah... Oğluna ördüklerine bayıldım. Ben de hazır olanları severim, örgü sevmem ama seninkiler gerçekten hazır gibi oluyor. Kızına ördüğün tunik ceketi de çok sevmiştim. O da hazır gibiydi. Güle güle kullansın. Hiç üşümesin :)

    YanıtlaSil
  21. Oğluna başarılar dilerim Allah kavuştursun. Sofran süper ellerine sağlık canım yurttaki çocukları unutmaman ne kadar ince bir düşünce ne güzel onlar da anne elinden çıkmış şeyler yiyecekler sayende. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. kahvaltı masası harika görünüyor, acıktığımı fark ettim :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...