Alabalık,balıkların içinde bana göre en lezzetlisi.Çok severim,balık çok yiyorsunuz diyen çok ama ne yapalım,hem sağlıklı,hem lezzetli ve besleyici..
Alabalığı ızgarada,tavada her hali ile lezzetli bulurum.
Alabalıkları balıkçımıza içini temizlettikten,orta kemiğini ve kılçıklarını başını ve kuyruğunu aldırdıktan sonra evde tertemiz yıkayarak suları süzdükten sonra tuzlayarak una buluyoruz.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tere yağı koyarak ısıtıyoruz.(Mutlaka sıvı yağ kullanmalıyız tereyağının ısınırken yanmaması için.)
Una buladığımız balıkları silkeleyerek fazla unlarını döküp yağa bırakıyoruz.3-4 dakika bir yüzünü kızarttıktan sonra diğer yüzünü çevirerek 3-4 dakikada o yüzünü kızartıyoruz.Kağıt havluya kızarttığımız balıkları alıp fazla yağını emmesini sağlayarak;
yanında soğan,salata ve yeşilliklerle servis ediyoruz.(Limonu pişen balıkların üzerine yerken sıkabileceğiniz gibi tuzlarken limonunu sıkıp öylece una bulayarak da kızartabilirsiniz.Ben pişirip üstüne sıkmayı tercih ettim.)Makarnada koydum serviste benim çocuklar balıkla, makarna veya patates püresi çok severler:))AFİYET OLSUN..
Hepinizin, keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))
Çok severimm hemde çokk...
YanıtlaSilellerine sağlık canım güzel hafta sonları sevgilerimle ...
Alabalığı daha doğrusu bütün balıkları ben de çok severim, emeklerine sağlık, afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilçok lezzetli,ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
YanıtlaSilÇok severim canım , ellerine sağlık , afiyet olsun .
YanıtlaSilSevgiler.
Ennnn :) sevdiğim yemek kesinlikle BALIK. Ellerine sağlık tatlım.
YanıtlaSilCanım ellerine saglık çok güzel lezzetli görünüyo çokdan beri balık yemedim balık yasakdı harika sunum olmuş sizlere afiyet olsun
YanıtlaSilne kadar güzel bir tabak..balığı sabah kahvaltısında bile yiyecek kadar çok severim..hem ellerinize sağlık hem afiyet şeker olsun:))
YanıtlaSil