Kayısı reçelini çok seviyorum.Özellikle yoğurda katıp yemesini çocukluğumdan beri çok severim.O zamanlar meyveli yoğurtlar yoktu ama fikri bende varmış:))
Bu sene kayısı çok bol oldu,bahçemdeki kayısılardan yaptım reçelimi.Tarifim çok kolay ilk kez reçel yapacak olanlar bile hemen deneyebilirler.
Bizim ilimizde kayısılar biraz geç olgunlaştı.Bu nedenle çoğunuza göre tarifim gecikmiş olabilir ama arşivimde bulunsun seneye bakarsınız inşallah.Geçen hafta bizim evde reçel imalatı ile geçti günler :)
Kayısı reçelini de geçen hafta incir reçelinden sonra yaptım.Yarın da başka bir reçel yayınlayacağım oda geçen haftadan :)
MALZEMELER:
1 kilo kayısı,
1 kilo şeker,
yarım limon suyu(2-3 tane limon tuzu da olabilir),
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak 15 dakika bir tepsi içinde güneşe koyuyoruz.Kayısılar pişerken çok dağılmasın diye yaptığımız bu işlemin ardından suyu ve şekeri 10 dakika kaynatarak koyu bir şerbet hazırlıyoruz.Kayısıları şerbetin içine bırakarak 10 dakika daha kaynatıyoruz..Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alarak,soğuduktan sonra kavanozlara koyup serin yerde muhafaza ederek tüketiyoruz.
AFİYET OLSUN..
Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz güzel günler diliyorum.
HOŞÇA KALIN:))
Canım erik reçeli yapmadım ve yemedim eminim lezizdir ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbende cok sevıyorum ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım cok güzel ve nefis görünüyor
YanıtlaSilKışlıklar hazırlanıyor ohh, reçel harika... Bayıldım canım ellerine sağlık!
YanıtlaSilEllerin dert görmesin canım.
YanıtlaSil