BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

7 Nisan 2014 Pazartesi

HAFTA SONUNDAN KARELER

Hayırlı sabahlar,sayfama hoş geldiniz.

Hafta sonu havanın kısmende olsa güzelliğinden faydalanarak bahçe işleri ile uğraştık.Daha önce ki haftalarda  lale ,sümbül soğanları ve yeşil soğan(tıska) dikmiştik bahçeye ama havaların tekrar soğuması ile laleler çok etkilenmesede güllerin açan yaprakları ve sümbül tomurlarında ki gelişme geriledi.Yeşil soğanlarım çıkmaya başladı,kullanıyorum bile:)
Güne, uzun zamandır bu şekilde yapmadığım ama sevgili Meltemde görünce sabahına hemen masanın baş köşesine oturttuğum patateslerle yaptığımız kahvaltı ile başladık.Çoğu blog arkadaşım sayfasında paylaştı,tarifi bilmeyenler için kısaca verecek olursam,patatesler kabuğu ile temizce yıkandıktan sonra alt kısmı ayırmadan biçakla kısa aralıklarla kesilir.Tepsiye konularak aralarına tereyağı sürülür.Tuz ve karabiber,biberiye (çok yakışıyor ama ben atmayı unuttum)serpiştirilerek 200 derece fırında 25 dakika pişirilir.Daha sonra çıkarılarak kaşar peyniri isterseniz ince dilimler halinde aralarına yerleştirerek ki ben böyle yaptım isterseniz kaşar peynirini patateslerinizin üzerine rendeleyerek tekrar fırınlayın.Peynirler eriyip üstleri kızardıktan sonra fırından alarak servis yapın.Afiyet olsun.



Lale soğanlarını  Migrostan alıp bu hafta sonuda bahçeye diktik.Ayrıca bahçe çiçeklerinin tohumlarını evin etrafını dönen betonlerın kenarlarına ektik.Bahçeyi zararlı otlardan temizledik.Çiçeklerimden bazılarını köklerinden ayırarak  anneme vermek üzere başka saksılara diktim.Japon elması o kadar güzel bir renkte çiçek açıyor ki fotoğraflamakta geciktim solmak üzereler.Koşturmalı ama son derece zevkli bir hafta sonu oldu benim için bahçemle birebir kendimizin uğraşması çok zevkli oluyor.Umarım sizlerde güzel bir hafta sonu geçirmişsinizdir.İnşallah çiçeklerimin açtığı zamanda yeni postlarla sizleri fotoğrafları ile buluştururum.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))

8 yorum:

  1. bu patetesi hep denemek istiyorum ama henüz fırsatım olmadı.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık patatesin her hali çok sevilir bizde,sevgiler...,

    YanıtlaSil
  3. Batı illerinde dutlar olmuş deniz kenarında dolaşıp piknik yapıyorlarmış biz daha kışlıkları çıkaramadık,çiçek ekmeye korkuyoruz...yinede memleketimiz güzel ne diyelim...bahçe işlerinde kolaylıklar diliyorum ben uğraşamıyorum eşim yapıyor,ev işlerini ancak hallediyorum Birsencim...
    patatese bayıldım her öğün yiyebilirim,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Birsen senin patatesler benimkilerden daha lezzeti görünüyor bak yine canım çekti,ellerine kollarına sağlık, çok teşekkür ediyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Ben ilk kez görüyorum blogları çok dolaşamadığım için Birincim. Harika bir tarifmiş mutlaka yapıcam, ellerine sağlık :)
    Bende havaların güzel gitmesiyle bahçe ile ilgilenmeye başladım, çok zevkli bence de :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım bende isterdim keşke kücük bi bahcem olsaydı banada beklerim seviler

    YanıtlaSil
  7. Bahçeden toplanıp yenen yeşilliklerin tadına doyum olmaz.Havalar ısınınca bol bol keyfini çıkartın bahçenin....

    YanıtlaSil
  8. rengarenk olur bahçeniz ne güzel..
    patateslere de bayıldım gittim ablacım :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...