Günaydın:)
Hayırlı sabahlar..Sayfama hoşgeldiniz değerli okurlarım ve blog arkadaşlarım..
Bugün haftanın ilk günü tatlı ile başlayalım günlerimiz tatlılıkla geçsin istedim.Hafif,hazırlaması pratik ve lezzetli bir sütlü tatlı Padişah lokumu.Biz ailecek çok severiz .Özellikle yazın sıklıkla yaptığım bir tarif.Yemek ya da çay davetlerinizde soğuk soğuk tüketebileceğiniz enfes bir çeşit.
Kızımın vize dönüşü yapmıştım en son ,görseller telaşla çekildi:))
MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 kilo süt,
5 kahve fincanı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı tereyağı,
KREM ŞANTİ İÇİN:
2 paket krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
ÜZERİNE:1 su bardağı Hindistan cevizi,
YAPILIŞI:
Tepsimizin tabanını su ile ıslatarak boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi ile kaplayıp bir kenara alalım.Muhallebi için tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.Göz göz kaynayıp kıvam alınca ocağı kapatalım.Tereyağını ekleyelim mikserde 7-8 dakika çıpalım.Çırptığımız muhallebiyi tepsiye serdiğimiz Hindistan cevizinin üzerine yayalım.Buzdolabına koyarak soğutalım.Krem şantiyide soğuk sütle mikserde7-8 dakika çırpalım.Soğuyan muhallebinin üzerine yayalım.Dikdörtgen şeklinde dilimleyelim.Kısa kenarının ucundan kaldırarak kremşantili kısım içte kalacak şekilde rulo yaparak saralım ve servis tabaklarına alalım.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
Hayırlı sabahlar..Sayfama hoşgeldiniz değerli okurlarım ve blog arkadaşlarım..
Bugün haftanın ilk günü tatlı ile başlayalım günlerimiz tatlılıkla geçsin istedim.Hafif,hazırlaması pratik ve lezzetli bir sütlü tatlı Padişah lokumu.Biz ailecek çok severiz .Özellikle yazın sıklıkla yaptığım bir tarif.Yemek ya da çay davetlerinizde soğuk soğuk tüketebileceğiniz enfes bir çeşit.
Kızımın vize dönüşü yapmıştım en son ,görseller telaşla çekildi:))
MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 kilo süt,
5 kahve fincanı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı tereyağı,
KREM ŞANTİ İÇİN:
2 paket krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
ÜZERİNE:1 su bardağı Hindistan cevizi,
YAPILIŞI:
Tepsimizin tabanını su ile ıslatarak boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi ile kaplayıp bir kenara alalım.Muhallebi için tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.Göz göz kaynayıp kıvam alınca ocağı kapatalım.Tereyağını ekleyelim mikserde 7-8 dakika çıpalım.Çırptığımız muhallebiyi tepsiye serdiğimiz Hindistan cevizinin üzerine yayalım.Buzdolabına koyarak soğutalım.Krem şantiyide soğuk sütle mikserde7-8 dakika çırpalım.Soğuyan muhallebinin üzerine yayalım.Dikdörtgen şeklinde dilimleyelim.Kısa kenarının ucundan kaldırarak kremşantili kısım içte kalacak şekilde rulo yaparak saralım ve servis tabaklarına alalım.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
Ellerine kollarına sağlık ablacım hiç yapmayı cesaret edemediğim tariflerden biridir lokumun çok güzel olmuş afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilCanım çok severim ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık tatliya hiç hayır diyemem
YanıtlaSilsütlü tatlılarda en sevdiğim.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBirsen duyup ta bir türlü deneyemediğim tariflerden biri ,nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil