BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

5 Mayıs 2014 Pazartesi

OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM ve ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

    Hayırlı sabahlar..Sayfama hoşgeldiniz değerli okurlarım,blog arkadaşlarım.
Ben yine taslaklardaki kayıtlı resimlerime tariflerimi ekleyerek taslak temizliğine devam ediyorum.
22 Mart bir tanecik oğlumun doğum günü için gelen misafirlerimize  hazırladığım menü.Arşivimde tarifi bulunan ikramlarıma link vererek yayınlıyorum üzerine tıklayarak bakabilirsiniz.Zeytinyağlı lahana sarması tarifini bu güne değin hiç yayınlamamışım buna da çok şaşırdım:)Tarifini  yazayım arşivimde yerini alsın bu arada doğum günü yada misafir için menü önerisi arayanlarada hazır menü önerisi olarak  bir fikir vermiş olacağımı umuyorum..

Menüde:
Un kurabiyesi(kalpli:))
Yaş pasta,
Zeytinyağlı Lahana Sarması


Un kurabiyesi hamurunu  kalp kalıpla keserek kenarına damla çikolata koyarak fırınladım.Servis esnasında bir eksiklik var deyip durdum ertesi gün kurabiyeleri dolaptan tabakta servise hazır vaziyette beklerken buldum:)Sonra tüketildi:))



ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
   MALZEMELER:
1 adet orta boy lahana,
2 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça,
2 adet kuru soğan,
nane,derotu,maydanoz,
pulbiber,karabiber,(1er tatlı kaşığı),
tuz(1 yemek kaşığı)
tarçın,yenibahar,(1er çay kaşığı)
1 adet kesme şeker,
1 limon suyu,
1,5 çay bardağı zeytinyağı
      YAPILIŞI:
   Soğanlar doğranarak 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur.Pirinç yıkanarak süzülür soğanlara eklenerek kavurmaya devam edilir.
1 yemek kaşığı salça eklenerek,nane,maydanoz,pulbiber,karabiber,tarçın,yenibahar,şeker,yarım limon suyu,tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edilir kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilerek sarmanın iç harcı hazırlanır.Lahana yaprakları tek tek ayrılarak tuzlu,kaynar suda haşlanır.Damarlı kısımları çıkarılarak sarma sarılacak büyüklükte kesilir.Hazırlamış olduğumuz iç harçtan 1 tatlı kaşığı alınarak lahana yaprağına konulup sarılarak tencereye dizilir.Harç bitene kadar bu işlem tekrarlanır.Sarmaların üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir.Yarım limon suyu,yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz eklenerek üstüne bir porselen tabak yada dolma taşı kapatılır.(Böylece sarmalar dağılmaz ve de buharı ile nefis pişer)Kaynara çıkana dek orta ateşte daha sonra ise kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirilerek kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır.İster soğuk isterseniz ılık servis yapın.Ben zeytinyağlı sarmayı  ılık tüketmeyi de seviyorum.Afiyet olsun.
Hayatınızda ki her şeyin hakkınızda hayırlısı ve gönlünüze göre olması dileklerimle..HOŞÇA KALIN:))

9 yorum:

  1. Birsencim öncelikle çok geçmiş olsun, canım dikkat et kendine lütfen , oğluşunun geçmişte olsa doğum gününü kutluyorum uzun sağlıklı ömürler diliyorum, bu arada lahana sarmasına bayılırım bıkmadan yiyebileceğim yemeklerden birisi nefis görünüyor ellerine sağlık , güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. oğluna nice sağlklı uzun seneler dilerim canım.menü çok güzel ama lahana sarmasında gözüm kaldı.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Her biri ayrı güzellikte olmuş. Oğulcuğun nasıl da mutlu olmuştur. Sağlıkla, neşeyle geçen bir yıl dilerim paşaya.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. nice yasları olsun oğlunun ablacım..
    herşey nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çok canım çekti harika olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Rabbim güzel ömür güzel evlat nasip etsin..Allah bağışlasın..herşey güzel görünüyor ablacım ellerine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım Rabbim hayırlı ömür nasip etsin inşallah kuzuna,menü harika ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Değerli arkadaşlarım hepinize güzel ve içten dilekleriniz için teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. O nasil bir sarma oyleee mutissssss ince bayildim yutkundum birinci

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...