Hayırlı sabahlar...Sayfama hoş geldiniz..
Bugün yine taslaklara kaydettiğim resimlere tarif ekleyerek paylaşıyorum.Aslında gecikti bu tarif ,pırasalar yavaş yavaş tezgahlardan kalktı.Ancak arşivimde bulunsun istiyorum.İsteğinize göre sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz.Her hali ile nefis oluyor.
MALZEMELER
Yarım kg pırasa,
1 baş soğan,
1 kahve fincanı pirinç,
1 adet havuç,
1 çay bardağı portakal suyu,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 çay bardağı su,
1 adet kesme şeker,
tuz,pulbiber,yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Tencereye yağ konularak soğan yemeklik doğranır ve hafif kavrulur,havuç temizlenerek doğranıp soğanlara ilave edilir havuçlar yumuşayınca yıkanıp 2 cm eninde kesilen pırasalar eklenir.3-4 dakika arada karıştırılarak pişirilir ,üzerine limon suyu,portakal suyu ve 2 çay bardağı su ilave edilir.(Üzerini örtecek kadar)
Tuz ve biber eklenir.5dakika pişirilerek yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçler ilave edilir.10 dakika daha pişirmeye devam edilir.Afiyet olsun..
Huzurlu,gönlünüze göre bir pazar geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:)
kışın her hafta kesin pişer bizim mutfakda, çok severiz ellerine sağlık, sizede güzel bir pazar olsun.
YanıtlaSileline sağlık canım zeytinyağlıların hasıdır:)))
YanıtlaSilkışın çok severek yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ben yoğurt döküp yemeye bayılırım.
YanıtlaSilSevgiyle kal.