BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

6 Mayıs 2014 Salı

FIRIN KABINDA ARPA ŞEHRİYELİ DANA GÜVECİ

Hayırlı sabahlar..Sayfama hoşgeldiniz sevgili okurlarım.Burada hava kapalı,soğuk iç karartıcı yağmur yağsın sular bollaşsın diyeceğim ama yağmurda yok gökyüzü dolup dolup duruyor.Hayırlısı diyelim Allah başka gam keder vermesin yakında güneşle içimiz açılır inşallah :)Fotoğraflar çok güzel olmadı kusura bakmayın .Zaten hiç bir zaman bu konuda yetenekli değildim şimdide makinanın ayarı yada ekranı ile ilgili bir sorun oluştu herhalde hiç net çıkmıyor çektiğim fotoğraflar :( 
Bugün ki yemeğim güveçte ayrı bir lezzetli olur ama fırın kabında da o lezzeti yakalayabilirsiniz,denemenizi öneriyorum.Yanında bir bardak ayranla nefis bir menü.

   
     MALZEMELER
700 gr dana kuşbaşı,
1 paket arpa şehriye,
2 su bardağı su,
2 adet  rendelenmiş domates,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
2 yemek kaşığı zeytinyağı(dilerseniz tereyağı ben kaşar peynirinin yağınıda düşünerek ağır olmasın diye zeytinyağı kullandım)
    YAPILIŞI:2 su bardağı kaynar tuzlu suda arpa şehriyeler tam pişirmeden yarım haşlanır ve süzülerek soğuk sudan geçirilir.Etler tencereye alınarak kendi suyunu salıp çekene dek kavrulduktan sonra zeytinyağı ilave edilerek domates rendeleri ile7-8 dakika  kısık ateşte pişmeye bırakılır.Salça ilave edilerek kavrulduktan sonra etlerin üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilir 15 dakika daha pişirilerek ateşten almaya yakın tuz atılır.Arpa şehriyeler fırın kabına alınır,etler suyu ile beraber şehriyelerin üzerine dökülerek karıştırılır.Etlerin fırın kabında dağılımını sağladıktan sonra 180 derece fırında suyu çekinceye kadar fırınlanır.Arpa şehriyeleri yarım haşlamıştık böylece et suyu ile pişmesi tamamlanır.Güvecimizin suyu tamamen et ve şehriyeler pişerken çekildikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini fırın kabımızın her tarafına gelecek şekilde serpiştiriyoruz,peynirler eriyip kızarana dek tekrar fırınlıyoruz.Afiyet olsun...

Hayatınızda ki her şeyin hakkınızda hayırlı ve gönlünüze göre olması dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))

6 yorum:

  1. merhaba canım süper bir tat bu ben de geçen yıl ramazanda çok yapmıştım:)ellerine sağlık.
    7 mayıs yani yarın kahvehanda saat 12 de buluşuyoruz yapmurla.gelebilirsen çok seviniriz:)








    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur'la az evvel konuştuk sonrada yorumunu gördüm inşallah.gelicem canım,görüşürüz:)

      Sil
  2. Birsen'cim nasıl nefis görünüyor kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  3. Bayılırım...Bizim iş yerinde de Ankara tava diye çıkartıyorlar. Ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  4. Ohhh mis gibi bir yemek olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  5. ellerine sağlık canım arpa şehriye ve et çok yakışmış sağlıkla kal..

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...