BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

7 Temmuz 2015 Salı

KEÇE ÇANTA YAPIMI

Hayırlı sabahlar değerli okurlarım..Sayfama hoş geldiniz.Bugün sizlerle makine nakış kursunda yapmış olduğum keçe çanta çalışmamı paylaşmak istiyorum.Keçe çok zevkli bir uğraş,güzel bir hobi malzemesi hemen her alanda kullanılabilirliği var.Bu çantayı görümcem için yaptım ve hediye ettim sağlıkla iyi günlerde kullanır inşallah.Yapım aşamalarını fotoğrafladım,yapmayı düşünen okurlarıma yardımcı olur sanırım.


İki ayrı renkte kalın keçe kullandım.Çantanın ön kısmı için kahverengi keçeden ve vizon rengi keçeden 25x25 olarak 2 şer parça  kestim.Arka tarafı içinse vizon rengini 50x50 ebatlarında tek parça kullandım.Deseni parşömen kağıdına çıkararak keçenin üzerine karbon kağıdı ile aktardım.Makinenin alt masurasına  domino koton 8 numara ip sarıp üst ip olarak ise aynı tonda dikiş yada nakış iplerinden yaralanabilirsiniz.Ben kahverengi kullandım.Astragan dediğimiz nakışı çalıştım.Bunun için desenin etrafından 2-3 kez makinede düz dikiş dönülüyor .Keçenin işlediğimiz yüzü değilde altta kalan kalın ipli olan kısmı düz tarafı oluyor.




   Kullanacağımız desene göre renk renk ince keçelerden yaprak,çiçek keserek astragan nakışın etrafına makine ile  uyguluyoruz.Bunu yaparken sarma,beşli,düz dikiş tekniklerini kullanıyoruz.


Desenleri keçe parçalarına aktardıktan sonra parçaları birbirlerine elimizde  kazayağı tekniği ile tutturuyoruz .Bunun içinse kahverengi floş ip kullandım.Uç kısımlarına ise domino 12 numara  turuncu ve açık mavi koton iple yine elde ufak yapraklar yaptım.



   Çantaya daha önce kullandığım eski bir çantadan çıkma hazır kulp taktım,ama dilerseniz keçenin yanından şerit halinde çıkararak kulp için kullanmak üzere ayırıp sonrasında kalan parçayı 4 e bölerek  çantanızı çalışmaya başlayabilirsiniz.


    Ağız kısmına 15 cm ince vizon renk keçe dikerek keçenin uç kısmından ise  astar tutturup dikip içe çevirdim.Astar içinse eski eteklerden kalan bir astarı kullandım.Birazda dönüşüm bir çalışma oldu diyebiliriz.(DIY)Çanta keçede olsa astar ile kullanmak daha hoş ve kullanışlı oluyor.
   Keçe kalın olduğu için yanlarından tutturup direk kulp takıp kullanılabilir ama ben bu tarz şeyleri çok sevemiyorum.Özellikli ve zor olan daima tercihimdir.Bu modeli nakış öğretmenimizde görüp yapmak istedim.Model ve tabi ki çalışmalarımda yol gösterdiği için kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.Biraz uğraştırıcı oldu çok emek verdim ama değdiğini düşünüyorum.


  Çok güzel bir el işi çantası oldu.Şişleriniz rahatlıkla sığar,daha küçük boyutta yapmak isterseniz parçaları aynı oranda küçülterek yapabilirsiniz,bir fikir olmuştur umarım.Yapacak okurlarıma kolaylıklar diliyorum.
   
                                 Sağlıkla,hoşça kalın:))


1 yorum:

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...