ÇITIR SOĞAN HALKASI
MALZEMELER:
3-4 adet soğan,
3 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı maden suyu(soda),
1yumurta,
tuz,karabiber,pul biber,
1 su bardağı galeta unu,
1 yemek kaşığı susam
Kızartmak için:ş1,5-2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanlar soyularak birer santim kalınlığında halka şeklinde dilimlenir.Halkalar teker teker ayrılır .Galeta unu ve susam bir kasede karıştırılır.Diğer malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak soğan dilimleri bu karışıma batırılır ardından galeta ve susam karışımına batırılarak kızgın yağda kızartılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..
Sağlıkla,HOŞÇA KALIN:))
MALZEMELER:
3-4 adet soğan,
3 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı maden suyu(soda),
1yumurta,
tuz,karabiber,pul biber,
1 su bardağı galeta unu,
1 yemek kaşığı susam
Kızartmak için:ş1,5-2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanlar soyularak birer santim kalınlığında halka şeklinde dilimlenir.Halkalar teker teker ayrılır .Galeta unu ve susam bir kasede karıştırılır.Diğer malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak soğan dilimleri bu karışıma batırılır ardından galeta ve susam karışımına batırılarak kızgın yağda kızartılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..
Sağlıkla,HOŞÇA KALIN:))
Çok severim ellerine sağlık,çıtır çıtır yemesi güzel oluyor,afiyet olsun sizlere...
YanıtlaSilTeşekkürler Tülincim...
Sil