BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

2 Eylül 2017 Cumartesi

KAVURMALI YUMURTA

Sayfama hoş geldiniz.Öncelikle Kurban Bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.Sayfamda bugün bayrama özel bir tarif olsun istedim.Kavurmalı yumurtayı ister kahvaltıda ister diğer öğünlerinizde yapıp afiyetle tüketebilirsiniz.

      KAVURMALI YUMURTA İÇİN:
    Etler kuşbaşı doğranır.Varsa kuyruk yağı ki hakiki kavurmaya lezzet veren budur yoksa az zeytinyağı ile etler tavaya alınarak yüksek ateşte çevrilir.Bir iki dakika bu işleme devam edilir etler mühürlenir.Daha sonra  kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Pişmesine yakın bir miktar tuz,pul biber,karabiber,kekik ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır.Kaşıkla bastırılarak yumurtalar için yer açılır.Açılan her yuvaya kişi sayısına göre yumurta kırılır hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye devam edilir.Üzerine kapak kapatılarak 3-4 dakika pişirildikten sonra sıcak sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

Sağlıkla,HOŞÇA KALIN:))



2 yorum:

  1. Enfes bir tarif ellerine sağlık canım,kokusu taaaa buralara kadar geldi mis gibi...Senin de bayramın mübarek olsun...

    YanıtlayınSil
  2. Sağol Tülincim,teşekkür ederim.

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...