BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

6 Ağustos 2012 Pazartesi

İFTAR MENÜLERİ -18-


Ramazan-ı Şerif 18.günü menü önerisi:

Sahte İşkembe Çorbası
Tavuk Baget
Sebzeli Bulgur Pilavı,
Çabuk Turşu
Güllaç

                                                    SEBZELİ BULGUR PİLAVI

                  MALZEMELER:
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
2 adet domates,
4-5 adet yeşil biber,
1 kase pilavlık bulgur,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 kase su
 
                  YAPILIŞI:
     Yağlar tencereye konarak soğan ve biber kavrulur daha sonra domatesler eklenerek kavurma işlemi devam edilir.Bulgur eklenerek 2 kase su ilave edilir.Kaynara çıkınca tuzu atılarak kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilerek suyunu çekince bir kez karıştırılarak 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.
         NOT:Rengi daha kırmızı olsun istiyorsanız 1 yemek kaşığı salçayı sebzeleri kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.Tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.

                                                      GÜLLAÇ

                       MALZEMELER:

250 gr güllaç yaprağı,
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
7,5 bardak süt,
1 paket vanilya,
2-3 damla gül suyu,
1,5 bardak şeker,
2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık(arzu edilirse)
 
                       YAPILIŞI:
    Kaynamış sütün  içerisine şekeri atıp karıştıralım.2-3 damlada gül suyu ve vanilya ekleyelim..Süt ılınınca güllaç yapraklarını tek tek tepsiye alarak her katına sütü kepçe ile dökelim. Sütün üzerinde kalması sizi endişelendirmesin yapraklar sütü çekecektir.Şeker miktarı tam tadında ama çok şekerli istiyorsanız biraz artırabilirsiniz.
    Güllacı 3-4  saat içinde tüketecekseniz arasına ceviz içi koyabilirsiniz.Ama bir gün sonraya  kalacaksa koymayın sadece üstüne kullanın derim.Çünkü kalınca cevizlerin gevrekliği gidiyor .Tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine ceviz içi ve toz fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

8 yorum:

  1. ellerine emeklerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tatlım...
    iftar sofrasına yapılan her yemek güzeldir...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bulgur pilavina bayiliyorum,ayrica ramazanda insani nasilda tok tutuyor.Menu harika ,elinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık hergüne bir menü ohh düşünme derdinden kurtarıyorsun bizleri :)harika görünüyor hepsi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık nefis yemekler yapmışsın yine..

    YanıtlaSil
  6. yine nefis bir menü hazırlamışsın canım,ellerine sağlık,hayırlı iftarlar.
    not:ben senin tariflerini neden panelimde göremiyorum anlamadım,izlemeden çıkıp tekrar deneyeyim:)

    YanıtlaSil
  7. ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler çok mutlu oldum bende sizin blogunuzu çok beğendim menüleri çok güzel hazırlamışsın hoşcakal canım

    YanıtlaSil
  8. Tavuk baget sebzeli bulgur pilavı kafi..en sevdiğim lezzetlerden ellerine emeğine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...