Ramazan-ı Şerif 18.günü menü önerisi:
Sahte İşkembe Çorbası
Tavuk Baget
Sebzeli Bulgur Pilavı,
Çabuk Turşu
Güllaç
SEBZELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
2 adet domates,
4-5 adet yeşil biber,
1 kase pilavlık bulgur,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 kase su
YAPILIŞI:
Yağlar tencereye konarak soğan ve biber kavrulur daha sonra domatesler eklenerek kavurma işlemi devam edilir.Bulgur eklenerek 2 kase su ilave edilir.Kaynara çıkınca tuzu atılarak kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilerek suyunu çekince bir kez karıştırılarak 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.
NOT:Rengi daha kırmızı olsun istiyorsanız 1 yemek kaşığı salçayı sebzeleri kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.Tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
GÜLLAÇ
MALZEMELER:
250 gr güllaç yaprağı,
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
7,5 bardak süt,
1 paket vanilya,
2-3 damla gül suyu,
1,5 bardak şeker,
2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık(arzu edilirse)
YAPILIŞI:
Kaynamış sütün içerisine şekeri atıp karıştıralım.2-3 damlada gül suyu ve vanilya ekleyelim..Süt ılınınca güllaç yapraklarını tek tek tepsiye alarak her katına sütü kepçe ile dökelim. Sütün üzerinde kalması sizi endişelendirmesin yapraklar sütü çekecektir.Şeker miktarı tam tadında ama çok şekerli istiyorsanız biraz artırabilirsiniz.
Güllacı 3-4 saat içinde tüketecekseniz arasına ceviz içi koyabilirsiniz.Ama bir gün sonraya kalacaksa koymayın sadece üstüne kullanın derim.Çünkü kalınca cevizlerin gevrekliği gidiyor .Tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine ceviz içi ve toz fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
ellerine emeklerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSiliftar sofrasına yapılan her yemek güzeldir...
sevgiler...
Bulgur pilavina bayiliyorum,ayrica ramazanda insani nasilda tok tutuyor.Menu harika ,elinize saglik.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık hergüne bir menü ohh düşünme derdinden kurtarıyorsun bizleri :)harika görünüyor hepsi :)
YanıtlaSilsevgiler
canım ellerine sağlık nefis yemekler yapmışsın yine..
YanıtlaSilyine nefis bir menü hazırlamışsın canım,ellerine sağlık,hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilnot:ben senin tariflerini neden panelimde göremiyorum anlamadım,izlemeden çıkıp tekrar deneyeyim:)
ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler çok mutlu oldum bende sizin blogunuzu çok beğendim menüleri çok güzel hazırlamışsın hoşcakal canım
YanıtlaSilTavuk baget sebzeli bulgur pilavı kafi..en sevdiğim lezzetlerden ellerine emeğine sağlık ablacım..
YanıtlaSil