BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

5 Ağustos 2012 Pazar

İFTAR MENÜLERİ-17-


Ramazan-ı Şerif 17.günü iftar menü önerisi:

Yayla Çorbası,
Kıymalı Pide,
Salata,
Tulumba Tatlısı

                     
                               KIYMALI PİDE

 
     HAMUR MALZEMESİ:

3 su bardağı un,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı  tuz,
2 çay bardağı ılık su
 
     İÇ HARCI İÇİN:

250 gr kıyma,(kıyma yağsız olursa yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilebilir)
2 adet domates,
5-6 adet yeşil biber,
2 adet kuru soğan,
tuz,pul biber,karabiber
Kenarları için 1 yemek kaşığı tereyağı
       YAPILIŞI:

      Hamur malzemeleri yoğrularak 25 dakika dinlendirilerek,yumaklara ayrılarak oval açılır.Arasına sebzelerini küçük doğradığımız iç harcı yoğrularak paylaştırılır.Uç kısımları içeri doğru kıvrılır.İki ucundan tutularak unladığımız  tepsiye dizilir.
    200 derece fırında kızarana dek pişirilir.(Yaklaşık 20 dakika)Kızaran pideler fırından çıkarılınca kenarlarına çatalın ucuna batırdığımız tereyağı sürülür.Dilimlenerek servis yapılır.
   
                                      HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

3 yorum:

  1. Pideden alsam kaçsam diyorum:) Ellerine sağlık.Nefisss...

    YanıtlaSil
  2. canımcım ellerine emeğine sağlık..hepsi birbirinden nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. menüler çok güzel... İftardan önce bakıyoruz menülere kurt gibi acıkıyoruz ;)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...