Ramazan-ı Şerif 17.günü iftar menü önerisi:
Yayla Çorbası,
Kıymalı Pide,
Salata,
KIYMALI PİDE
HAMUR MALZEMESİ:
3 su bardağı un,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 çay bardağı ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr kıyma,(kıyma yağsız olursa yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilebilir)
2 adet domates,
5-6 adet yeşil biber,
2 adet kuru soğan,
tuz,pul biber,karabiber
Kenarları için 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri yoğrularak 25 dakika dinlendirilerek,yumaklara ayrılarak oval açılır.Arasına sebzelerini küçük doğradığımız iç harcı yoğrularak paylaştırılır.Uç kısımları içeri doğru kıvrılır.İki ucundan tutularak unladığımız tepsiye dizilir.
200 derece fırında kızarana dek pişirilir.(Yaklaşık 20 dakika)Kızaran pideler fırından çıkarılınca kenarlarına çatalın ucuna batırdığımız tereyağı sürülür.Dilimlenerek servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
Pideden alsam kaçsam diyorum:) Ellerine sağlık.Nefisss...
YanıtlaSilcanımcım ellerine emeğine sağlık..hepsi birbirinden nefis görünüyor..
YanıtlaSilmenüler çok güzel... İftardan önce bakıyoruz menülere kurt gibi acıkıyoruz ;)
YanıtlaSilellerine sağlık...