2 adet hazır yufkanın arasına 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı yağ sürülür.Yufkalar şerit şeklinde kesilerek arasına isteğe göre beyaz peynir,lor peyniri,çökelik,ıspanak,patates veya kıyma (ben bu kez çökelik ve ince kıyılmış maydanozla yaptım.) konularak şeritler tek tek muska şeklinde sarılarak tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpilerek 175 derece fırında 20 dakika kızartılarak sıcakken servis yapılır.
Eğer ağır olmaz diyorsanız bu börekleri yağda kızartarak ta tüketebilirsiniz.Fakat o zaman yufkaların arasına sadece süt sürmeliyiz.Her iki haliyle de gerek kahvaltı sofralarına gerekse gün sofralarına yakışır çıtır çıtır bir börek oluyor...
kızartması da çok güzel olur ama fırında gerçekden hafif ve sağlıklı:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilSusamlı çıtır çıtır,harika görünüyor:)
YanıtlaSilçıtırtısını hissettim resmen canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
harika görünüyor...
sevgilerimle..
:))
canım benım enfes gorunuyor tatlıları gec tuzlular ve ekşi benım favorılerımdır ellerıne sağlık tabagıma kocaman bır porsıyon alıyorum,sevgiler..
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerine sağlık.Nefis olmuş.
YanıtlaSiliç harcı bol bir börek olmuş ellerinize sğlık; sizi takip edeceğim selamlar:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım lezzetli bir börek olmuş sevgiler:)
YanıtlaSilMerhabaaa! ellerinize sağlık, çok güzeller!:) bloğunuz da öyle, çok beğendim ve takipçinizim. ben de sizi beklerim bloğuma, sevgiler..:)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
merhabalar:))
YanıtlaSilbu bloğu yeni keşfettim iyiki geldim:)
harikasın canım kutluyorum seni böreklerinde nefis görünüyorlar:)
Bayılırım bu böreğe nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilİşte bunu sık sık yaparım ve çok severim :) ellerinize saglık..
YanıtlaSilOğlunun dedigi " birincisin " ;) harika bir tarif ellerine yuregine saglik ...
YanıtlaSilBu arada boyle dolu dolu emek verilmiş bir blogu izlemedeyim ... Sevgiler...
YanıtlaSilMuska böreğini çok sever ve yaparım,tabii ki fırında.Ama süt koymazdım, bir daha ki sefere sütlü yapayım.Elinize sağlık
YanıtlaSil