Mevsiminde ve bütün aile bir arada tüketmek için hafta sonları kışın genelde bizde balık günüdür.Dün eltimler misafirimdi , istavrit tava yaptım.Balıklar temizlenip yıkandı,suları süzdükten sonra tuz ve mısır ununa bulanarak az yağda 4-5 dakika kızartılarak yanında eltimin kızı Tuba'nın yaptığı nefis kış salatası ile yenildi.Üzerine en çok yakışan tatlı bana göre sıcak tahin helvası olduğu için balıklar kızarırken bir taraftan da tatlıyı yaptım.
SICAK TAHİN HELVASI:
400gr tahin helvası(sade, vanilyalı) ,
2 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı limon suyu
YAPIMI:
Malzemeler karıştırılarak ezilir.İstenilirse bu işlem için rondo kullanılabilir,benim bozulduğu için çatalla ezip,çırptım.Daha sonra güveç yada ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılarak tepsiye dizilir.Fırın 10 dakika ısıtılır ve tepsi fırına sürülür.6-7 dakika içinde yüzü kabuklaşınca ve kızarınca fırından alınarak sıcak servis edilir.(Helva kaplara paylaştırılırken çok konulmamaya dikkat edilmeli kabarıp taşmaması için.)Afiyet olsun..
Bu mevsimde en çok sevdigim görüntü bu, balık ve salata :) Tahin helvasıda çok nefis görünüyor ellerine saglık birincim..
YanıtlaSilSıcak helvayı çok severim ve balığa da çok yakıştırırım. Nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilbalığın ardından yenebilecek en güzel tatlı,ellerine sağlık canım,iyi haftalar..
YanıtlaSilSelamünaleyküm sıcak tahin helvası hiç yemedim nasıl bir lezzet bilemiyorum ama eminim ellerinde lezzet bulmuştur..
YanıtlaSilAllah'a emanet ol..
Ellerinize saglik.Koskanin sicak helvasi vardi bana onu animsatti. Ilk firsatta denek istiyorum.
YanıtlaSilSevgiler
afiyet olsun ve ellerinize sağlık bencede balığın yanına en çok helva yakışıyor bende balık yapınca un yada irmik helvası yapardım bunu da deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık canım ne kadar enfes bir görüntü bu böyle afiyet şeker olsun tüm tadanlara sevgilerimle
YanıtlaSilİyi haftalar.Balık yedikten sonra en çok yemeyi istediğim tatlı.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık birincim. Afiyet bal olsun hepinize :) Balığı neden az yağda kızartıyorsun canım? Daha az yağ çekmesi için mi? Ben mesela bol yağda kızarırsa daha az yağ çeker diye bilirim. O yüzden doldururum tavayı yarısına kadar yağla. Yanlış mı biliyorum ? Azı mı daha iyiymiş??
YanıtlaSilharika gözüküyorrrrr:))ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilsevgiler...
hmmmm..
YanıtlaSilçokta pratikmiş...
ellerine sağlık canım
denesemmi acepp..
hiç tatmadım sıcak halini gülüm..
ilk fırsatta inşallah denene:)
muhabbetle...
oh tam bir ziyafet olmuş afiyet bal olsun helvayı bir kere bu şekilde denedim pek beceremedim:)seninki harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilSevgili arkadaşlar,yorumlarınızla beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilAhu'cum; tavada olduğu ve az yağlı balık olduğu için az yağda kızartıyorum.Diğer büyük balıklar ,fileto tarzı vb leri çok yağda kızartıyorum.Balık kızartırken yağ yanmamalı,ısısı iyi ayarlanmalı balık yağa fazla bırakılmamalı..Yağı soğutur çünkü o zamanda yağ çeker.Bu nedenle az yağ:)
Hepinize sevgiler:)
Pazar günü gittiğimiz balıkçıda yedikten sonra aklımda biraz daha değişik olan tarifi yapıp paylaşmak gelmişti.
YanıtlaSilÜzerine bunu gördüm:))
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.
YanıtlaSilAnladım canım. Aynen yapacağım tavsiyelerini. Süper oldu. Teşekkürler. Çok öpüyorum.
YanıtlaSil