BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

8 Ocak 2012 Pazar

SICAK TAHİN HELVASI

Mevsiminde ve bütün aile bir arada tüketmek için hafta sonları kışın genelde bizde balık günüdür.Dün  eltimler  misafirimdi , istavrit tava yaptım.Balıklar temizlenip yıkandı,suları süzdükten sonra tuz ve mısır ununa bulanarak az yağda 4-5 dakika kızartılarak yanında eltimin kızı Tuba'nın yaptığı nefis kış salatası ile    yenildi.Üzerine en çok yakışan tatlı bana göre sıcak tahin helvası olduğu için balıklar kızarırken bir taraftan da tatlıyı yaptım.

  SICAK TAHİN HELVASI:
   
400gr  tahin helvası(sade, vanilyalı) ,
2 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı limon suyu  



         YAPIMI:
      Malzemeler karıştırılarak ezilir.İstenilirse bu işlem için  rondo kullanılabilir,benim bozulduğu için çatalla ezip,çırptım.Daha sonra güveç  yada ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılarak tepsiye dizilir.Fırın  10 dakika ısıtılır ve tepsi fırına sürülür.6-7 dakika içinde yüzü kabuklaşınca ve kızarınca fırından alınarak sıcak servis edilir.(Helva kaplara paylaştırılırken çok konulmamaya dikkat edilmeli kabarıp taşmaması için.)Afiyet olsun..


16 yorum:

  1. Bu mevsimde en çok sevdigim görüntü bu, balık ve salata :) Tahin helvasıda çok nefis görünüyor ellerine saglık birincim..

    YanıtlayınSil
  2. Sıcak helvayı çok severim ve balığa da çok yakıştırırım. Nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. balığın ardından yenebilecek en güzel tatlı,ellerine sağlık canım,iyi haftalar..

    YanıtlayınSil
  4. Selamünaleyküm sıcak tahin helvası hiç yemedim nasıl bir lezzet bilemiyorum ama eminim ellerinde lezzet bulmuştur..
    Allah'a emanet ol..

    YanıtlayınSil
  5. Ellerinize saglik.Koskanin sicak helvasi vardi bana onu animsatti. Ilk firsatta denek istiyorum.

    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  6. afiyet olsun ve ellerinize sağlık bencede balığın yanına en çok helva yakışıyor bende balık yapınca un yada irmik helvası yapardım bunu da deneyeceğim

    YanıtlayınSil
  7. ellerine sağlık canım ne kadar enfes bir görüntü bu böyle afiyet şeker olsun tüm tadanlara sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  8. İyi haftalar.Balık yedikten sonra en çok yemeyi istediğim tatlı.Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  9. Ellerine sağlık birincim. Afiyet bal olsun hepinize :) Balığı neden az yağda kızartıyorsun canım? Daha az yağ çekmesi için mi? Ben mesela bol yağda kızarırsa daha az yağ çeker diye bilirim. O yüzden doldururum tavayı yarısına kadar yağla. Yanlış mı biliyorum ? Azı mı daha iyiymiş??

    YanıtlayınSil
  10. harika gözüküyorrrrr:))ellerine sağlık canım:)
    sevgiler...

    YanıtlayınSil
  11. hmmmm..
    çokta pratikmiş...
    ellerine sağlık canım
    denesemmi acepp..
    hiç tatmadım sıcak halini gülüm..
    ilk fırsatta inşallah denene:)
    muhabbetle...

    YanıtlayınSil
  12. oh tam bir ziyafet olmuş afiyet bal olsun helvayı bir kere bu şekilde denedim pek beceremedim:)seninki harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  13. Sevgili arkadaşlar,yorumlarınızla beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim..
    Ahu'cum; tavada olduğu ve az yağlı balık olduğu için az yağda kızartıyorum.Diğer büyük balıklar ,fileto tarzı vb leri çok yağda kızartıyorum.Balık kızartırken yağ yanmamalı,ısısı iyi ayarlanmalı balık yağa fazla bırakılmamalı..Yağı soğutur çünkü o zamanda yağ çeker.Bu nedenle az yağ:)
    Hepinize sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  14. Pazar günü gittiğimiz balıkçıda yedikten sonra aklımda biraz daha değişik olan tarifi yapıp paylaşmak gelmişti.
    Üzerine bunu gördüm:))

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  15. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlayınSil
  16. Anladım canım. Aynen yapacağım tavsiyelerini. Süper oldu. Teşekkürler. Çok öpüyorum.

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...