Oldukça yoğun geçen bir hafta sonunun ardından,haftanın ilk gününden hepinize merhabalar:)
Gününüz aydın olsun:))
Cumartesi, sınav maratonu ve sınavdan çıkmanın vermiş olduğu rahatlıkla yapılan piknik sonrasında kandil için camide cemaatle yapılan ibadetin verdiği haz , pazar, babalar günü derken oldukça koşuşturmalı heyecanlı günler yaşadık.
Sınavımız:))YGS ye göre daha stressiz ve heyecansızdı.Sorular zormuş ama kötü değil idare eder diyelim:)Haftaya cumartesi edebiyat-coğrafya sınavı var bakalım hayırlısı.
Nete o gün kısa bir süreliğine girdiğim için hepinizin sayfasına uğrayamadım.Kandilinizi kutlayamadım çoğunuzun:( Umarım yaptığınız ibadetleriniz,dilekleriniz kabul olur.
Pazar babalar günüydü,malumunuz:)Sabah ilk önce eşimin babalar gününü kutladık ,daha sonra eşimin babasının mezarını ziyarete gittik. Oradan dönüşte babamın babalar gününü kutlamaya geldik.Bütün kardeşler bir araya toplandık bu vesile ile..Annem güzel lezzetler hazırlamıştı.
Hepsini resimlemiştim ancak fotoğraf makinesi çoluğun çocuğun elinde dolaşınca bir kaç resim silinmiş,bütünlük bozulunca bende hepsini sildim:(
Ancak sizlere bir fikir olur ümidi ile hazır menü önerisi olarak menüyü vermek istiyorum...
Menü şöyleydi:
Mercimek Köftesi,
Peynirli Poğaça,
Çikolata Soslu Kek,
Örük Çörekler,
Un Helvası,
Nefis yeşil erikler ve tabi ki sonunda Türk kahvesi keyfi.....
Bugün ayrıca için sizlerle Cuma günü yaptığım çilek reçeli tarifimi paylaşmak istiyorum.Çilekler, bahçemden:))Ben reçelde ufak çileği seviyorum,görüntüsü reçelde bütün ve ufak daha hoş oluyor sanki:)
ÇİLEK REÇELİ:
MALZEMELER:
2 kilo çilek,
2 kilo şeker,
1 limonun suyu veya 5-6 tane limon tuzu
YAPILIŞI:
Çilekler,yapraklarından ayıklanarak suyun içerisinde bir süre bekletilerek(böylece gözeneklerindeki kum ve topraklardan çilekler ezilmeden arınmış olur) bol su ile yıkanır.Süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek,bir kat şeker serilerek bir gece bekletilir.Ertesi gün çilekler baya bir suyunu vermiş olur..Su eklemeye gerek kalmaz.15 dakika kadar kaynara çıktıktan sonra kaynatılır,arada köpüğü alınır ki reçel duru olsun..
Buzdolabına konularak soğutulmuş porselen tabağa bir kaşık taneli reçel konularak kıvam testi yapılır.Tabağı eğince reçel hemen akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.Hemen , 1 limonun suyu sıkılarak 3 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Soğuduktan sonra kuru kavanozlara konularak kapağı kapatılıp,serin bir yerde muhafaza edilir.Bu tarifle yaptığım reçeli 1 yıl şekerlenme olmadan bir daha ki çilek mevsimine kadar tüketiyoruz.Bizim evde,yanında ev yoğurdunun kaymağı ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir tadı olur:))
PÜF NOKTASI:
Limon suyu sıkıldığında veya limon tuzu atıldığında kıvamı biraz sulanacaktır.O nedenle limon devreye girmeden ki kıvam testi çok önemli.Zira reçeli çok sıvı istemiyorsak limon ile sulanacak fazla kaynatırsak limondan sonra koyulaşsın diye bu kez rengi güzel olmayacaktır.
Hepinize mutlu,huzurlu bir hafta geçirmeniz dileklerimle,selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
HOŞÇA KALIN:)))
Gününüz aydın olsun:))
Cumartesi, sınav maratonu ve sınavdan çıkmanın vermiş olduğu rahatlıkla yapılan piknik sonrasında kandil için camide cemaatle yapılan ibadetin verdiği haz , pazar, babalar günü derken oldukça koşuşturmalı heyecanlı günler yaşadık.
Sınavımız:))YGS ye göre daha stressiz ve heyecansızdı.Sorular zormuş ama kötü değil idare eder diyelim:)Haftaya cumartesi edebiyat-coğrafya sınavı var bakalım hayırlısı.
Nete o gün kısa bir süreliğine girdiğim için hepinizin sayfasına uğrayamadım.Kandilinizi kutlayamadım çoğunuzun:( Umarım yaptığınız ibadetleriniz,dilekleriniz kabul olur.
Pazar babalar günüydü,malumunuz:)Sabah ilk önce eşimin babalar gününü kutladık ,daha sonra eşimin babasının mezarını ziyarete gittik. Oradan dönüşte babamın babalar gününü kutlamaya geldik.Bütün kardeşler bir araya toplandık bu vesile ile..Annem güzel lezzetler hazırlamıştı.
Hepsini resimlemiştim ancak fotoğraf makinesi çoluğun çocuğun elinde dolaşınca bir kaç resim silinmiş,bütünlük bozulunca bende hepsini sildim:(
Ancak sizlere bir fikir olur ümidi ile hazır menü önerisi olarak menüyü vermek istiyorum...
Menü şöyleydi:
Mercimek Köftesi,
Peynirli Poğaça,
Çikolata Soslu Kek,
Örük Çörekler,
Un Helvası,
Nefis yeşil erikler ve tabi ki sonunda Türk kahvesi keyfi.....
Bugün ayrıca için sizlerle Cuma günü yaptığım çilek reçeli tarifimi paylaşmak istiyorum.Çilekler, bahçemden:))Ben reçelde ufak çileği seviyorum,görüntüsü reçelde bütün ve ufak daha hoş oluyor sanki:)
ÇİLEK REÇELİ:
MALZEMELER:
2 kilo çilek,
2 kilo şeker,
1 limonun suyu veya 5-6 tane limon tuzu
YAPILIŞI:
Çilekler,yapraklarından ayıklanarak suyun içerisinde bir süre bekletilerek(böylece gözeneklerindeki kum ve topraklardan çilekler ezilmeden arınmış olur) bol su ile yıkanır.Süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek,bir kat şeker serilerek bir gece bekletilir.Ertesi gün çilekler baya bir suyunu vermiş olur..Su eklemeye gerek kalmaz.15 dakika kadar kaynara çıktıktan sonra kaynatılır,arada köpüğü alınır ki reçel duru olsun..
Buzdolabına konularak soğutulmuş porselen tabağa bir kaşık taneli reçel konularak kıvam testi yapılır.Tabağı eğince reçel hemen akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.Hemen , 1 limonun suyu sıkılarak 3 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Soğuduktan sonra kuru kavanozlara konularak kapağı kapatılıp,serin bir yerde muhafaza edilir.Bu tarifle yaptığım reçeli 1 yıl şekerlenme olmadan bir daha ki çilek mevsimine kadar tüketiyoruz.Bizim evde,yanında ev yoğurdunun kaymağı ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir tadı olur:))
PÜF NOKTASI:
Limon suyu sıkıldığında veya limon tuzu atıldığında kıvamı biraz sulanacaktır.O nedenle limon devreye girmeden ki kıvam testi çok önemli.Zira reçeli çok sıvı istemiyorsak limon ile sulanacak fazla kaynatırsak limondan sonra koyulaşsın diye bu kez rengi güzel olmayacaktır.
Hepinize mutlu,huzurlu bir hafta geçirmeniz dileklerimle,selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
HOŞÇA KALIN:)))
inşallah güzel sonuçlar gelir sınavdan, çilek reçelide güzel olur, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım tüm yorgunluklarına geçmiş olsun hepside tatlı telaşlar .Annenizin menüsüde süpermiş görmeye degerdi saglık olsun çilek reçeli mevsimi tam zamanında yapmışsın ellerine saglık kaymakla güzel servis oluyo birde bahçendeki çileklerle yapmışsın dogal daha bir kokulu kokulu güzel olmuştur sizlere afiyet olsun canım
YanıtlaSilmis gibi kokusu geldi burnuma :)
YanıtlaSilgünaydın :)
Bahçede yetişen çileklerin kokusunu hiç bir şeye değişmem.Ben de organik çileklerden yapıyorum reçelimi.Ellerine sağlık.Diğer sınavda da başarılar kızına.Sevgiler.
YanıtlaSilBirincim nihayet ilk sınav stresi atladıldı, inşallah hayırlı sonuçlar alırsınız.
YanıtlaSilNe kadar yoğun geçmiş hafta sonunuz, ne güzel :) doğrusu tüm yemek fotoğraflarını görmek isterdim, bazen benim makineyide alıp kurcalarken, fotoğraflardaki pek çok şeyi siliyolar sinir oluyorum :)
Çilek reçelini geçen haftalarda kardeşim ilk kez denedi, gayet güzel olmuştu. Ama kendi yetiştirdiğin çileklerle yapmak nefistir. Ellerine sağlık..
kislik hazirliklar baslamis.ellerine saglik.miiss gibi cilek kokmustur evin ici.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilKAHVALTIYA ALDIM...
ellerine sağlık arkadaşım afiyet olsun bende çok severim çilek reçelini nefis görünüyor
YanıtlaSilcanım akşam oldu ama seninde günün aydın olsun..inşallah sınavdan güzel sonuçlar alırısınız canım..ne kadar güzel çilekler minicik..insanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemeside ayrı bir zevk..
YanıtlaSilnefıs gorunuyor canım bu hafta bende yayınlarım herhalde çilek recelı tarıfı tam kıvamında olmus gorunuyor rengı de güzel elllerıne sağlık
YanıtlaSilben bu sene ikinci kez bugün kaynattım,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilLys anneleri olarak,ikimize de kolay gelsin.Bu sene bizlerde çocuklar gibi herşeyi hakettik, umarım bu hafta sonuda sınavları iyi geçer.Kızına tekrar başarılar.Bizde sınav sonrası Çeşmeye kaçtık, pazartesi döndük...tempo gene yoğun.
YanıtlaSilÇilek reçelinde harika gözüküyor, ben bu sene zencefilli denedim.Tavsiye ederim, hadi evlatlara son kuvvet gelsin,sular seller gibi geçsin.Sevgilerle, başarılar.
Hadi inşallah sonuçlar çok iyi gelir canım. Çilek reçeli en sevdiğimdir. İkinci vişne. Üçüncü portakal :)
YanıtlaSil