Ramazan-ı Şerif 2. günü menü önerisi:
Salçalı Gendime Çorbası,
Patlıcan Karnıyarık,
Salata,
Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Kemal Paşa tatlısı
SALÇALI GENDİME ÇORBASI
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 çorba kasesi gendime(aşurelik buğday,yarma) yıkanarak süzülür.Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak 1 adet kuru soğan yemeklik doğranarak kavrulur.Üzerine kemikli et yıkanarak konur bir kaç dakika karıştırılarak kavrulduktan sonra 1,5 yemek kaşığı salça konularak,karabiber,pul biber eklenerek bir iki kez daha karıştırılır.Yıkanan gendimeler eklenerek2 litre su ilave edilir.(su çoğunuza gelmesin,gendime oldukça su çeken bir bakliyattır)Tencerenin kapağı kapatılarak kaynara çıktıktan sonra 20-25 dakika kaynatılır.Kapağı açıldıktan sonra,tuz,nane ve ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
PATLICAN KARNIYARIK
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 kilo patlıcan alacalı soyularak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkanıp kurulanır .Etrafına fırça ile zeytinyağı sürülerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.15 dakika kızartıldıktan sonra alınır.
İÇ HARCI:
1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak 300 gr kıyma eklenir, kıymada suyunu salıp çekinceye dek kavrulur.2 adet yeşil biber ince doğranarak ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.1 adet domatesin kabukları soyulup,küçük doğranarak kıymaya ilave edilir,domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı salça,tuz,pul biber,ince kıyılmış maydanoz eklenerek 2-3 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
Fırından çıkarılan patlıcanlar ortasından boyuna doğru yarılarak arasına hazırlanan içten konularak tepsiye dizilir.1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı su ile karıştırılarak tepsiye dökülür.Fırınlanan patlıcanlar 10-15 dakika da pişirilir.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytin yağında 1 çay bardağı şehriye kavrulur.1 çorba kasesi pirinç yıkanarak ilave edilir1-2 çevrilerek tuzu eklenir,2,5 çorba kasesi su ilave edilerek kaynara çıktıktan sonra kısık ateşe alınarak suyu çekene kadar pişirilir.Ateşten aldıktan sonra karıştırılan pilavın kapağı kapatılarak 10 dakika dinlendirilerek servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
harika bir menü , gendime çorbasını ilk defa duydum ; ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar...
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCenabı Allah oruçlarımı kabul etsin inşallah...
kocaman sevgiler...
Hayırlı Ramazanlar canım
YanıtlaSilsevgiler
Menü harika , çorbayı yarın deneyeceğim , ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilÇok güzel nir menü.Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilCanım menüler harika ellerine,emeğine sağlık.Hayır ve bereket dolu Razmazanlar dilerim,sevgiler...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım ,menü enfes gözüküyor,ellerine sağlık bugünkü menüyü bekleyemedim ama eminim harika tarifler yolda selamlar sevgiler A.E.O
YanıtlaSilKarnıyarık. Bence ramazanın olmazsa olmazı :)) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSil