Ramazan-ı Şerif 3. günü menü önerisi:
Soğuk Ayran Çorbası
Girit Kabağı Dolması,
Salata,
Fırın Sütlaç
GİRİT KABAĞI DOLMASI
MALZEMELER:
5 adet Girit kabağı,
İÇ MALZEME:
100-150 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı bulgur,
yarım çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,
karabiber,
pul biber
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
dolmaların yarısına kadar gelecek sıcak su,
tuz
YAPILIŞI:
Girit kabakları yıkanır.Kapakları kesilip,dış yüzeyi alacalı veya şekilli kazındıktan sonra içleri çay kaşığı ile oyulur.Dolma içinin daha güzel pişmesi ,dolma suyunun içeri girebilmesi için,kenarlarından bıçakla kesikler atılır.
İç malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Kabakların içine paylaştırılır.Kabakların kapakları kapatılarak tencereye dizilir.Sos malzemesi karıştırılarak eklenir.Kabakların rengi değişip,içi pişene dek kaynara çıktıktan sonra ağır ateşe alınarak yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
Bugün ki tarifimi,hayırlı ramazanlar dileyerek,sevgili arkadaşım GÜLCAN'A etkinliğinde başarılar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum
Çok teşekkürler canım güzel tarifin için,ellerine sağlık,,sizlere afiyet olsun..gene bekliyorum tariflerini,,,hayırlı ramazanlar sevgiler...tariifn burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/ramazan-serif-3gunu-monu-onerisi.html :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim girit kabağı dolmasını.hayırlı bereketli ramazanlar...
YanıtlaSilCanım senınde ramazanın mubarek olsun.Yemekler bır harıka ellerıne saglık.
YanıtlaSilMenü önerileri veriyorsun iftar için. Şahane bir fikir. Gelip gelip bakarım ben :) Allah oruçlarınızı kabul etsin. Afiyet olsun canım benim.
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım yine çok güzel bir menü hazırlamışsın..girit kabağı dolmasını bu sene yaparım dedim ama hiç kısmet olmadı.. dolmaların gözüme nasıl güzel görünüyor anlatamam:)..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar arkadaşım sofran bereketli olsun hepside çok güzel ellerine saglık
YanıtlaSil