Ramazan-ı Şerif 24.günü iftar menü önerisi:
Soğuk Ayran Çorbası
Tavuk Sote,
Bulgur Pilavı,
Salata,
Hazır Baklavalık Yufkadan Baklava
BULGUR PİLAVI
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 Kase pilavlık bulgur,
1,5 kase et veya tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı tuz( et suyunuzda varsa koymayın)
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulgur yıkanarak kaynamakta olan et veya tavuk suyuna bırakılır.Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızdırılarak pilavın üzerine dökülür.15-20 dakika kapağı örtülerek dinlendirilip servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
bu yemekleri şu saatte görmek bi düşündüm de bana hiç iyi gelmedi ama :)))
YanıtlaSilleziz görünüyor hepsi, bulgur pilavına bayılırım:)
sevgiler
iftara yakın bakmakta hiç iyi olmuyormuş canım.acıktığımı hissttim.ellerine sağlık.afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilee ramazan bitiyor bir iftara almadın beni:))))
maşallah canım hergün ayrı güzel menüler :)
YanıtlaSilbulgur olsunda nasıl olursa olsun bayılırım..
hayırlı iftarlar canım.
aman Allahım baklava mı..... :)
YanıtlaSilCanım menün çok güzel..
YanıtlaSilBen evde çok yemek yapmam ama geçen hafta cuma günü şirket arkadaşlarımı ağırladım 20 kişicik :)
O masamın ve yemeklerimin resimlerini çekip paylaşmayı çok istiyordum ama unutmuşum :(
Ellerine sağlık.
canım yine harika bir menü hazırlamışsın ellerine emeğine sağlık..hepsinden istiyorum:))
YanıtlaSilMaşallah ben bu menüleri gördükçe size gıpta ettim.Ben üniversite sınavı sonuçları gelene kadar, inanın hiç birşeye kendimi veremiyorum.Sizi ayrıca bu telaşta tekrar tebrik ediyorum.Verdiğiniz menülerdeki uyumda süper,elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilHarika bir menü, Allah bereketini artırsın. Afiyetle...
YanıtlaSil