Bugün sizlerle yapması oldukça keyifli ve çabuk olan dilerseniz öğün olarak tüketebileceğiniz ,dilerseniz çay sofralarınızda ikram edebileceğiniz lezzetinden hiç şüpheniz olmayacak pide tarifimi paylaşmak istiyorum:))
Daha önce ramazanda yayınlamış olduğum Kıymalı Pide tarifime
de isterseniz bakabilirsiniz.
KAŞAR PEYNİRLİ KIYMALI PİDE
HAMUR MALZEMESİ:
3 su bardağı un,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 çay bardağı ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr kıyma,
2 adet domates,
5-6 adet yeşil biber,
2 adet kuru soğan,
tuz,pul biber,kara biber
Üzerlerine serpmek için 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Kenarları için 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri yoğrularak 25 dakika dinlendirilerek,yumaklara ayrılarak oval açılır.Arasına sebzelerini küçük doğradığımız iç harcı yoğrularak paylaştırılır.Uç kısımları içeri doğru kıvrılır.İki ucundan tutularak unladığımız tepsiye dizilir.
200 derece fırında kızarana dek pişirilir.(Yaklaşık 15 dakika)Kızaran pideler fırından çıkarılarak üstlerine rendelenmiş kaşar serpilerek tekrar fırına verilir. Yaklaşık 7-8 dakika kaşar peynirleri eriyip kızarana dek fırında tutulan pideler daha sonra çıkarılarak kenarlarına çatalın ucuna batırdığımız tereyağı sürülür.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun..
Hepinize hayırlı,mutluluk dolu gönlünüze göre bir gün geçirmenizi diliyorum.
HOŞÇA KALIN:))
Canım ellerine sağlık piden nefis olmuş sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Pideler nefis görünüyor.. Çok canım çekti..
YanıtlaSilOff yanında da bol köpüklü ayran ne de güzel gider...
YanıtlaSilGerçekten süper görünüyor. Yumurtada olsa sanki daha damı süper olurdu. Çünkü ben yumurtayı çok seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
hazır pideler gibi olmuş arkadaşım ,ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilpideleriniz çok leziz görünüyor ellerine sağlık :))
YanıtlaSilne zamandır yoktunuz..hoşgeldiniz..pide nefis görünüyor ellerinize sağlık..sevgiler
YanıtlaSilHarika görünüyor, canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilKesin yapacaklarımdan :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil