Merhabalar :))
Bu aralar pek keyfim yok rahatsızım ama blogumdan ayrılamıyorum.Emek verip büyüttüğüm bir çocuk gibi, bir gün bile ayrı kalsam sanki öksüz koydum gibi geliyor bana.Ayrıca takipçilerimin sayfama gelip boş dönmesini hiç istemiyorum,onları daima yeni ,güncellenen bir sayfa ile karşılamak istiyorum:)
Bugün, dün ki akşam yemeği için yaptığım tavuk haşlama tarifimi paylaşacağım.
TAVUK HAŞLAMA
MALZEMELER:
4 tane but,
2 orta boy patates,
2 adet havuç ,
2 adet kuru soğan(6-7 tane arpacık soğanda olur),
1 diş sarımsak,
tuz,tane karabiber,
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Tavuk butları yıkanarak düdüklü tencereye konur.(derilerini çıkarmayın,yerken çıkarırsınız)Patatesler,havuçlar ve soğanlar temizlenerek iri doğranıp eklenir.(Düdüklü tencere kullandığımız için tavuk etleri pişene kadar sebzelerin erimemesi için iri doğranmalı)Sarımsak temizlenerek,tuz,limon suyu ve karabiber ile birlikte tencereye konulup üstüne çıkacak kadar su ilave ederek 15 dakika kaynatılır.Arzu ederseniz yanına pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.Ben sadece salata yaptım:)
NOT:Yemeğinizden artan suyu blenderdan geçirerek çorba olarak kullanabilirsiniz.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Neyin var canım ??
YanıtlaSilGeçmiş olsun bloglarımız hepimiz için sanırım aynı şeyi ifade ediyor:)))Haşlamayaı çok severim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGeçmiş olsun canım.
YanıtlaSilçok geçmiş olsun arkadaşım , söylediğin gibi sanki bir çocuk , hayatımızın bir parçası gibi oldu blog :) yemeğin de çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilÇook...severim,elinize sağlık.bugün yapayım :))
YanıtlaSilBen bunu çok seviyorum ama evde yapan yok malesef ve bende düdüklüden korkuyorum kullanmam hayatta :/
YanıtlaSilhem hafif hem de sağlıklı bir yemek ellerine sağlık bende cok severim canım:)
YanıtlaSilyine benim çokk sevdiğim yemeklerden bir tanesi, gerçi benim aram tavuk kızartmayla daha iyidir ama olsun her şekilde severim ben :)
YanıtlaSilMerhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz bir görüntüsü var. Ayrıca çok geçmiş olsun. Bu aralar bende de biraz kırgınlık var mevsim geçişlerinden olsa gerek.
YanıtlaSilSaygılar.
çocuklar hasta olunca yaparım bolda karabiber eklerim.şifa bu ilaç gibi.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Geçmişler olsun, kışa girerken bir çok insan da bu halsizlik var.Nazlıgülle mutfakta sohbetler blogundaki arkadaşımız çok güzel bir çay tarifi vermiş. İçince enerji depolanıyormuş. İstersen bir bak.
Sevgiyle kal.
Çok nefis görünüyor ellerine sağlık. Bu yemeği çok severim özellikle soğuk algınlığına kırgın vücuda kuvvet verir..
YanıtlaSilBirincim insan bloguna alışınca gerçekten bırakamıyor dimi? bende aynen öyle hissediyorum ama zorunlu ayrılıklar olunca yapıcak bişey yok.
YanıtlaSilBu aralar çevremdeki herkes rahatsız, sanırım havalardan kendimizi pek koruyamıyoruz. Çok geçmiş olsun canım benim.
Tavuk haşlama çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
çok sağlıklı bir yemek olmuş, hem de çok hafif ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgecmis olsun ertesi gun de bir tavuk suyuna corba yapsaydin.hicbirseyin kalmaz vallahi.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun,umarım daha iyisindir.
YanıtlaSilHer şeyin başı sağlık..
Bizde çok çok sevilir tavuk haşlama,hatta patates ve havuçsuz,sadece tavuğu haşlarım bazen,nasıl seviyor çocuklar,birde bunu köy tavuğuyla yapmak varda,nerdeee..)))
Ellerine sağlık canım..
Çok geçmiş olsun canım, bende bu aralar biraz rahatsızdım gelemedim bloğuma özlüyor insan dostlarını.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,sevgiler.