Günaydın:))
Hayırlı sabahlar:)
Bu aralar blogumla fazla ilgilenemiyorum.Patates mıhlasının resmini görmekten bıktırdım sizleri farkındayım:((
Ancak gelin görün ki kendimce haklı o kadar çok sebebim var ki ama en başta sağlık olsun diyorum gerisi gelir.
Mutfaklarımızda baharın gelmesi ile yazdan,sonbahardan kurmuş olduğumuz turşu kavanozları boşalmaya başladı .Turşu kavanozumda kalan en son şeker pancarının saplarından yapmış olduğum turşudan, turşu kavurması yaptım .Resimleyip, tarifini paylaşmamak olmaz değil mi? Buyurun öyleyse:))
ŞEKER PANCARI SAPI KAVURMASI (TURŞUDAN)
MALZEMELER:Şeker pancarı sapı turşusu,
1 adet kuru soğan,
2 yemek kaşığı kıyma,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Pancar sapları, tuzu gitsin diye hafif suyun altında tutularak suları süzdükten sonra 3-4 cm boyunda doğranarak bir kenara alınır.Tencereye soğan doğranarak kıymayla beraber zeytin yağında kavrulur,salça ilave edilerek karıştırılır.Doğranan pancar sapları ve pul biber eklenerek kavurmaya devam edilir.1 çay bardağı su ilave edilerek 6-7 dakika pişirilir.Denemeyenlere mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum,harika
bir lezzet.Afiyet olsun..
NOT: Arşivimdeki Çabuk Turşu tarifim için BURAYA,Şeker pancarı turşusu tarifim içinse BURAYA,diğer turşu tariflerim içinse BURAYA ve BURAYA bakabilirsiniz.
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor
YanıtlaSilMerhaba pezük turşunu herkes bilmiyor ,kavurması harika görünüyor hiç bu şekilde denememiştim çok değişik ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilÇOk güzel olmuştur eminim....ellerine sağlık...çok severim ama turşusunu pek yapmam,genellikle şeker pancarının kendisinden turşu yaparım...sapları hem turşu olarak,hem de kavrularak enfes olur ,başka yörelerde bilinir mi bilmem ama nefis....
YanıtlaSilbiz Trabzonda pek severiz turşu ve kavurmalarını eminim (şu an ağzım sulanıyo :) harika olmuştur. Ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok farklı olmuş sevgiler...
YanıtlaSileline sa[lik tursu kavurmasi guzel olur fasulye tursusunda guzel oluyor
YanıtlaSilİç Anadoluda pancar çok ama bunu duymadım çok güzel olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilSen iyi ve sağlıklı olda geç yaz Birincim.
YanıtlaSilFarklı ve bilmediğim tarifleri öğrenmek çok hoşuma gidiyor. Ellerine sağlık canım benim.
Allahım !!!
YanıtlaSilŞu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..
Allahım !!!
Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol..
Allahım !!!
Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş..
Allahım !!!
Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver…
Allahım !!!
İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere..
Allahım !!!
Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı ihlaslı kullarının duası eyle..(AMİN)
Hayırlı kandiller..
ELİNE SAĞLIK KUZUM AMİN HATİCEM AMİN NE GÜZEL YAZMIŞ KUZUM SENİNDE KANDİLİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
YanıtlaSilHAYIRLI KANDİLLER CANIM...
YanıtlaSilDUALRINDA UNUTULMAMAK DİLEĞİMLE...
dünya üzerinde bizim kadar bir sebzeden envai çeşit yemek türetebilen başka millet varmıdır acaba,turşu yapmışsın yetmemiş hadi birde kavurayım,hem değerlenmiş hem harika bi yemek olmuş ekşimtrak bi tadı olmuştur dimi kıymalı falan mis gibi valla ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok sağlıklı ve değişik bir tarif olmuş bence,ellerine sağlık diyorum denenebilir ;)
YanıtlaSilooh çok severım ben...suyunada ekmeği banıcan :))
YanıtlaSilellerine sağlık..
merhaba canım turşu kavurmasını (fasülye ve biber) biliyorum fakat Sivaslı bir arkadaşım oldu yeni pancar sapı kavurması diye yediğim lezzetin mübtelası oldum. Yalnız şeker pancarı sapı olmayacak diyor ısrarla, kafam karıştı yardımcı olursan sevinirim
YanıtlaSilCanım,başka yörelerde nasıl adlandırılır bilmiyorum ama biz resimde gördüğünu seker pancarı tarladayken üstünden çıkan yeşil dallarından toplarız saplarını turşu yapar bu şekilde yada tarifteki gibi kavurarak tuketiriz.Umarım açıklayıcı olmuştur,sevgiler:)
Sil