Sayfama hoş geldiniz.Mevsim itibarı ile sizlerle balkabağı tatlısı tarifimi paylaşmak istedim.Kolay herkesin bildiği bir tarif ancak arşivimde olmadığını fark ettim.Hem arşivimdeki yerini alsın hemde belki birilerine faydası olsun diyerek tarifi kısaca özetliyorum.
Balkabağı öncelikle yıkanır temizlendikten sonra keskin bir bıçakla dilimlenir , kabukları soyulur.Marketlerden veya manavınızdan hazır dilimlenip soyulmuş da tercih edebilirsiniz.Kabuklarını soyduğumuz kabak dilimleri 2-3 parmak eninde tekrar dilimlere ayrılarak yayvan bir tencereye aralarına şeker serpilerek dizilir.1 kg kabak için 2 su bardağı şeker kafi gelmektedir.Kabak miktarına göre şekeri ayarlarsınız.Tencerenin kapağı kapatılarak en az 3-4 saat bekletilir.Ben bir gece bekletiyorum.Daha sonra bekleyip suyunu salan kabaklar kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Bu arada karıştırmayın kabaklar parçalanabilir.Yaklaşık 25-30 dakika da pişen kabakların şerbetinin koyulaşması için son 15 dakikasında kapağı açık pişirilmeli.Servis tabağına alındıktan sonra üzerine ceviz,fındık yada tahin dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun.
Sağlık ve mutlulukla Hoşça kalın:))
Tahinli favorim :))) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Kızımın en sevdiği tatlı. Hafif ve lezzetli
YanıtlaSilSevgiyle kal.