Günaydın:))Gününüz aydın,hayatınızdan dert ,tasa eksik olan bir gün olsun..
Mevsimi geçmeden ,kara dut reçelinin tarifini dün vermişken bugünde kara dut şerbetinin tarifini vereyim istiyorum:)Oldukça şifalı olan karadutlar lezzetli de .Yapacaklara şimdiden kolay gelsin diyorum.
Bahçemde ki kara dutlardan 2-3 senedir reçel yapıyordum ancak reçellik ve atıştırmalık oluyordu.Bu sene ağaç biraz daha büyüdü ve meyvesi daha bollaşınca ben de blog arkadaşlarımın sayfalarında da görmemin etkisi ile şerbetini de yaptım.İlk kez yaptım ama zor bir şey değil daha önce yaptığım meyve suları gibi olur herhalde deyip kolları sıvadım:)
Mevsimi geçmeden ,kara dut reçelinin tarifini dün vermişken bugünde kara dut şerbetinin tarifini vereyim istiyorum:)Oldukça şifalı olan karadutlar lezzetli de .Yapacaklara şimdiden kolay gelsin diyorum.
Kara dut zaten tatlı bir meyve bu nedenle yıkayıp suyu süzülen dutlara(1 kilo kadar vardı) sadece 1 su bardağı şeker ilave ettim.Üstünü örtecek kadar da su ilave ederek 15-20 dakika kaynatıp,yarım limon suyu ilave ederek 5 dakika sonra ateşten aldım.Tel süzgeçten geçirerek 2 kez tülbentten süzdüm.Ne kadar süzerseniz o kadar duru olur bu bütün ev yapımı meyve suları için geçerlidir.Kaynatırken şekerini kontrol edin arzunuza göre azaltıp,çoğaltabilirsiniz.Ben fazla kullanmadım.Hazırladığınız şerbeti isterseniz su ile incelterek isterseniz sade tüketebilirsiniz.Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı.Ben bardağın içine 2 parmak yüksekliğinde dut şerbeti koyup kalanına su ilavesi yaparak servis yaptım,tam tadında idi.Arzu ederseniz içine nane yaprağı koyup , limon sıkarak ,buz ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
ayyy kara dutuda çok severim ben, ellerine sağlık olsada içsem şimdi bu sıcakta soğuk soğukk :(
YanıtlaSilNEFİS GÖZÜKÜYOR ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.İÇİNE 2TANEDE BUZ ATACAKSIN SERİN SERİN İÇECEKSİN
YanıtlaSilİlk kez Altınoluk da tatmıştım.Bu yaz gittiğim çay bahçesinde fazla sulandırmışlardı.Oran önemli tabii.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Olsaydı şimdi buz gibi... Lıkır lıkır içerdim valla. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilkoyu bir kıvamı oluyo herhalde bende kuşburnuyu aynı şekilde yapıyorum harika meyve suyu oluyo hem de her derde deva ellerine sağlık...
YanıtlaSilNe güzel olur şimdi onu içmesi.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilDUT EN SEVDİĞİM MEYVELERİN BAŞINDA GELİR, BAHÇEM VE BAHÇEMDE DE BİR DUT AĞACIM YOK:))AMA DENEMEYİ ÇOK İSTERİM, ELLERİNE SAĞLIK, TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilhem reçelinden hem şerbetinden bende istiyorum...
YanıtlaSileminim çok güzel olmuştur...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler....
Bayılırım, ben kendime ve eşime bol buzlu şekersiz yapıyorum. Bu da tam misafirlerime ve çocuklarıma uygun olmuş.Dutlar itmeden yapmalı,eleinize sağlık.
YanıtlaSilVallahi Birincisin! :) Bu ne yahu :) Aldım bir bardak...Sevgiler...
YanıtlaSildün reçeli, bugün şerbeti
YanıtlaSileminim harikadır lezzeti
iki mısralık şiir yazdım bu yayınına :)))
ellerine sağlık Birincim...
mmmm bayılırım,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilolsada içsem şimdi soğuk soğuk :))ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım , çok severim .
YanıtlaSilBuz gibi içmek lazım , çok da faydalı .
Reçelinin de nefis olduğundan eminim .
Afiyet olsun , sevgiler.
Dut bahçeden olunca tamam da pazarlarda satılan görünüşü muhteşem, tadı limondan daha ekşi kara dutlarla olmaz herhalde. Ama ben bir ekşi seven olarak sizin tarifinizi bunlarla denyaeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYagmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri Bereketiyle donatan Ramazan ayiniz Mübarek olsun
YanıtlaSilCanım kara dut şerbetinden sahurda soguk soguk ramazan niyetine aldım çok güzel görünüyo ellerine saglık
YanıtlaSilMAŞALLAH ŞERBETİNİDE REÇELİNEDE BAYILIRIM.
YanıtlaSilHELEKİ CANIM ARKADAŞIM YAPARSA.
HAYIRLI RAMAZANLAR MUTLULUKLAR DİLERİM...
Valla Birincim tamda bu sıcaklar için, şimdi olsa buz gibi hemen içebilirim. Karadutu severim çocukken bizim bahçede de vardı :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık,görünce bile ağzım sulandı:D
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Hayırlı Ramazanlar :)
YanıtlaSil