Ramazan-ı Şerif 9.günü menü önerisi:
Patates Çorbası
Taşta Tavuk ve Sebze,
Domatesli Bulgur Pilavı,
Semizotu Salatası
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Ev Limonatası
TAŞTA TAVUK VE SEBZE :
Andezit taşının altında yanan ateşte pişirilen yemeği isterseniz imkanlarınıza göre mangal, ızgara,fırın veya tavada da yapabilirsiniz.Tavuk etleri akşamdan veya 4-5 saat öncesinden sosa yatırılarak terbiye edilir.Andezit taşının üzerine dizilerek pişirilir,yanına sebzelerde ilave edilir.
Mangaldan daha lezzetli oluyor,denemenizi kesinlikle öneriyorum.Mangalda suyu ateşe geçip ateşle,közle direk irtibatta pişen etler andezit taşında pişirilince suyunu salıp çekiyor kendi yağı ,suyu ile pişince kuru olmuyor,daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.(İftar telaşı ile pişirirken resimleyemedim inşallah bir daha ki sefere resimleyip,sizlerle paylaşabilirim)
SOS İÇİN GEREKEN MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
atlı kaşığı pul biber,
3 diş rendelenmiş sarımsak,
tuz
EV YAPIMI LİMONATA
MALZEMELER:
6 adet limon,
1 su bardağı toz şeker,
2-3 bardak soğuk su,
5-6 yaprak taze nane yaprağı
YAPILIŞI:
Limonlar yıkanarak kabukları rendelenir.Kesme şeker kadar doğranan limonlara şeker ilave edilerek rendelenen kabukları ile beraber yoğrulur.Nane yaprakları da katılır ,mikserle çırpılır..Tel süzgeçten üzerinden su dökülerek geçirip,süzülür.Arzuya göre şeker veya tekrar su ilavesi yapılabilir.2-3 saat dolapta soğutularak içine buz atılarak servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
sağ taraftaki ne doğru bir söz varya çok hoşuma gitti....
YanıtlaSiliyiki paylaştın canım...
yine döktürmüşsün...
afiyet olsun....
heee bu arada yeni blog tasarımın çok güzel olmuş...
hayırlı olsun..
Limonata!!..hiç bir şey yapmak istemiyorum bu gün ama canım herşeyi çekiyor güzel ablam ellerine sağlık menü 10 numara bereketli iftarlar herkese ..
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika bir iftar sofrası
YanıtlaSilay rica ediyorum resimlermisiniz acaba andezit taşını:D nereden bulabiliriz gerçekten lezzetlimi ve sağlıklımı? kimse sormamış bu andezit taşını sanki bilmeyen sadece benim...çok utandım:D lütfen bilgi rica ediyorum
YanıtlaSilAndezit taşı özellikle inşaat,kaldırım,cepheleme gibi yerlerde kullanılır.Bu malzemeleri satan yerlerden uzun levha şeklinde olanlardan temin ederseniz pişirmede kullanabilirsiniz.Özelliklerinden dolayı ızgara tarzı şeyler üzerinde pişirilebilir.Lezzetini ve sağlıklı olduğunu postta belirtmişim zaten.Andezit taşı diye yazın google da aratın resim gelecektir:)İnşallah kısa zamanda kullanıp bende ekleyebilirim.İlginiz için teşekkürler.
Sil