BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

14 Ocak 2013 Pazartesi

ÖRGÜ BATTANİYE

      Günaydın:))
    Gününüz aydın neşeniz bol olsun.Yeni bir haftaya dün başlayan ve gece aralıksız süren kar yağışı ile girdik.Sabah az dökülse de kar taneleri artık yağmıyor.Karı yağarken çok seviyorum sonrasında çekilmez oluyor.
  Hava soğuk kar kış dışarı çıkamayınca çıksak da kapalı ortamlarda duracağımıza göre en iyisi evimizin sıcağında oturmak diyerek bu hafta sonu bir yere çıkmadık .
     Tabi Cumartesi aynı zamanda komşum olan anneme gitmemi saymazsam:))Kızlarla hep birlikte annemdeydik.
  Makinem evde kalmış,üşendim gelip almaya ne yazık ki resimleyemedim ,bir daha ki sefere inşallah:))

   Eee..Soğuk olunca el işi  olarak sanki en güzeli yün örmek değil mi?   BURADAKİ yazımda bahsetmiştim .Araya başka el işleri girdiğinden epey bir zaman yapamadım.Çok şükür bitirdim.Aslında 1 aydan fazla oldu bitireli ama parçaları eklememiştim,ekledim.Resmini çekmek bugün yarin derken bugüne kısmet oldu ve sizlerle buluşturdum.Yapacak olanlara fikir olur umarım.


   Battaniyemden
   Sadece aralara kullandığım siyah yünü yeni aldım,diğer yünler yıllardır ördüğüm örgülerden arta kalan ipler.Hepsini yeni almış olsaydım renk kombinasyonum daha farklı olabilirdi.Bu kadar oldu,yünler değerlendi güzel bir battaniye çıktı ortaya.

    Aslında bende, arkasına astar dikip  yatak örtüsü yapmak fikri uyandı.Çünkü battaniyeden daha büyük ebatlarda oldu.Ördüğüm küçük parçalardan arttı. Onlarında kenarlarına siyah giderek  arkasına astar dikip yastık yapmayı planlıyorum, bakalım...
    Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz sıcacık, mutluluk dolu  günler diliyorum.
       HOŞÇA KALIN:))

29 yorum:

  1. Çok güzel olmuş emeğine sağlık..
    İlk yazını hatırlıyorum ben. Harika sıcacık tutar sarılınca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sıcacık,teşekkürler.Sevgiler canım:)

      Sil
  2. Dedigin gibi kar yagdiktan sonraki buz insani korkutuyor :( ankara da bugun hava guzel :) ayrica battaniyeni cok begendim emeklerine saglik.
    Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum,sana da mutlu haftalar canım:)

      Sil
  3. çok şık olmuş emeğinize sağlık el emeği göz nuru bir başka oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değil mi,el emeği göz nuru başka:)Teşekkür ediyorum,sevgiler:)

      Sil
  4. Hem de nasıl güzel bir battaniye olmuş. Çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık ...süper olmuş..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım kış günlerinde bende sürekli örgü örerim:)))Şu an bebek hediyesi yelek ve
    hırka örüyorum.Battaniyen süper ellerine,emeğine sağlık iyi günlerde kullan sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Derya'cım. Örgü en güzeli değil mi,kışın el işinde:)Kim bilir nasıl güzeldir bebek yeleği ve hırka seninde ellerine sağlık,kolay gelsin. Benden de sevgiler:)

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım harika olmuş battaniye,sıcacık....kar-kış gerçekten şartları zorluyor...geçen hafta okullar tatil olunca bende 4 gün izin aldım evdeydim ama bugün çile yine başladı,trafik korkutuyor buzda beni....
    inşallah karlar kısa sürede erir yollar açılır....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim.Allah yardımcın olsun,her gün trafiğe çıkmak zorunda olmak bu havada gerçekten zor.İnşallah selametle gider gelirsin,sıkıntı yapma.Bende sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  8. bayıldım bayıldım çok güzel olmuş imrendim şimdi kenarlarını falan ne güzel düşünmüşsün
    şimdi bende de çok fazla kalan ip oluyor arada onlarla tığ işi şiş işi motifler örüyorum bende bu motifler sanırım haroşa kaç ilmek başladın kaç sıra ördün bilgi verir misin büyüklüğü hoşuma gitti motiflerin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ediyorum,beğenmene sevindim.Yün işi çok yapınca haliyle artan ip çok oluyor.Resimlerin üzerine tıklayıp büyüterek bakarsan haroşa olmadığını göreceksin.Resimde ışıktan herhalde haroşa gibi duruyor.Motifler düz örgü ,aralarına yaptığım siyah bantlar haroşa 3,5 numara şişle ördüm.32 İlmek başladım ördüğüm kısmı şişteki kısıma üçgen katlayarak tam kare olduğu zaman ilmekleri kestim.(genelde kaç ilmek başladıysam o kadar sıra örünce kare oluyor)Kalın yünler de ise 27-28 ilmek başladım.Normal kalınlıktaki yünler de ki 32 ilmekle kalın yündeki 27-28 ilmek aynı oldu.Çok ince ipleri iki kat sararak ördüm.Motifleri bitirince ılık ütü yaptıktan sonra verev teğel dikişi ile tutturdum.Sonra yanlarından ilmek toplayarak siyah bant ördüm 9.sırada kestim.Yan çevirip diğer yandan ilmekleri topladım bandı ördüm bunu dört kenarı için tekrarladım.Sonrada bantları gidilmiş büyük kareleri teğelledim birbirine .Yan kenarlarına da verev teğel döndüm.Hepsi bu umarım yardımcı olabilmişimdir.Takılırsan sor.Senin için yastıkları eklerken reimleyip yayınlarım olmazsa.

      Sil
  9. İç acıcı olmuş sıcaçık olur bu yün örgüler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,sevgiler arkadaşım:)

      Sil
  10. canım arkadaşım öncelikle bloğunun tasarımını çok ama çok beğendim iyi günlerde kullan :)tabi ben uzun zamandır ziyaretine gelemediğim için yeni gördüm :(
    gecen hafta istanbuldada kar vardı kar yağarken izlemeyi ve heryer bembeyazken yürümeyi çok seviyorum ama sonrasını bende hiç sevmiyorum..
    battaniye harika olmuş canım yatak örtüsü yapmak gerçekten çok güzel bir fikir çünkü çok güzel duruyor..ellerine sağlık canım iyigünlerde kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Tasarım bu kez benimde sanki daha çok içime sindi:)Değil mi ama kar yağarken hava çok güzel,karda yürümek çok zevkli.Şu an her yer buz:( Evet canım,kısa zamanda astarlayıp yatak örtüsü yapmak en iyisi.Teşekkür ediyorum,sevgilerimi yolluyorum:)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş renklere haksızlık etmeyin ben çoook beğendim...Biriken ipler var modelimiz sayenizde belli oldu.Güzel günlerde kullanın.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,yaparsanız bizimle de paylaşın olur mu?Benden de sevgiler:)

      Sil
  12. ellerine sağlık canım...
    çok güzel olmuş...
    renk tonlarına bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,bende sendeydim dönünce bloguma gördüm yorumunu kalp kalbe karşıymış:)Sevgiler:)

      Sil
  13. Birincim çok beğendim, renkler çok uyumlu olmuş. Birde evde kalan yünlerde değerlenmiş. Hem yatak örtüsü hem battaniye, baya büyük gerçekten.
    Yatıklarıda yapınca harika olucak, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'm beğenmene çok sevindim.Teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum:)

      Sil
  14. resimler neden görünmüyor.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...